Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα!

Γρήγορο και εύκολο!

3 Μαΐου 2019 19:42
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα!

Πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και όλες τις περιστάσεις.

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο γλύκισμα με στρώσεις μωσαϊκό, μπισκότων, κρέμα σοκολάτας και βανίλιας.


Υλικά συνταγής
Για τη στρώση μωσαϊκό:
250 γρ. βούτυρο
8 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
8 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
2 καψουλίτσες βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
4 κ.σ. γάλα κρύο
4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
Για τη στρώση επικάλυψης σαντιγί:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35%, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας για γααρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας: Κρατάτε 1/2 λίτρο γάλα, ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Εν τω μεταξύ, διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα στο υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα, το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, προσθέτετε και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν δέσει η κρέμα τη χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη. Στη μισή δόση προσθέτετε αμέσως όσο είναι καυτή τη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε και τη κρέμα βανίλιας και τη σοκολατένια κρέμα στην άκρη να κρυώνουν, ανακατεύοντάς τες περιστασιακά να μη κάνουν κρούστα.

Για τη στρώση μωσαϊκό: Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη σκόνη κακάου και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζετε το μωσαϊκό σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του.

Πάνω από τη βάση μωσαϊκό απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα βανίλιας και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σπάτε τα μπισκότα πτι μπερ με τα χέρια σας, τα στρώνετε όλα πάνω από τη κρέμα βανίλιας και τα ραντίζετε με το γάλα και το κονιάκ.

Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα σοκολάτας και τελειώνετε καλύπτοντας τη σοκολατένια κρέμα στρώση σαντιγί την οποία μπορείτε να την απλώσετε με μια μαρίζ ή να κάνετε σχέδια επιλογής σας με κορνέ ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζετε από πάνω το φιλέ ή τη τρούφα σοκολάτας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρετε.

Πανεύκολη λεμονόπιτα με μέλι!

Μια πεντανόστιμη, αφράτη και δροσερή λεμονόπιτα με μέλι. Ένα ανάλαφρο γλυκό για όλες τις ώρες. Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο γλυκό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
4 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού μέλι (μπορείτε να βάλετε από 1/2 φλ. μέχρι 1 φλ. ανάλογα με το πόσο γλυκιά γεύση προτιμάτε)
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρντο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 22Χ33 εκ.

Για τη βάση: Σε μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το μαλακωμένο βούτυρο σε κομμάτια. Ζυμώνετε με τα χέρια ή με το “γάντζο” του μίξερ. Στρώνετε τη ζύμη στη βάση του ταψιού και τη πιέζετε ελαφρά, ισομερώς στη βάση με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′ μέχρι να ροδίσει.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ για 2′ περίπου, τα αυγά, το μέλι, το αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζετε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη ή τρίμμα λεμονιού σε σερβίρετε.

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε ακόμα δύο υπέροχες συνταγές για το πιο νόστιμο κέικ με τριπλή σοκολάτα, αλλά και μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share