Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια!

Δοκιμάστε το!

3 Μαΐου 2019 13:40
Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια!

Στήθος φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια και πεντανόστιμη σάλτσα στη κατσαρόλα.

Μια πολύ απλή, εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους πιάτο. Με ότι συνοδευτικό και αν το σερβίρετε, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικό, το σίγουρα είναι ότι θα απολαύσετε ένα υπέροχο, υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαφρώς συμπυκνωμένο ντοματοχυμό
2 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
2 μεγάλες κ.σ. βούτυρο φρέσκο
450 γρ. φρέσκα, λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% (ή γιαούρτι ή γάλα καρύδας)
1 μεγάλη κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το στήθος σε κύβους 4 εκ. περίπου και τους αλατοπιπερώνετε καλά. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές και τους μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτετε στη κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ.

Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τους σοταρισμένους κύβους κοτόπουλου και μόλις ζεσταθούν καλά “σβήνετε” με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και στη συνέχεια ρίχνετε το ντοματοχυμό και το ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, μισο-σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της (την αφήνετε λίγο ανοιχτή να φεύγουν οι ατμοί) και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 30-35 λ περίπου.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις 2 κ.σ. βούτυρο. Ρίχνετε τα μανιτάρια σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο σας προσθέτετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, τη κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι ή γάλα καρύδας ή ξινόγαλα), τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο, ανακατεύετε και αποσύρετε αμέσως τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως ζεστό το φαγητό σας, γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, ή πατάτες πουρέ ή τηγανιτές ή ζυμαρικό επιλογής σας.

Το πιο νόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό κρασάτο με πένες!

Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με μπόλικο κόκκινο κρασί και πολλά μυρωδικά που θα απογειώσουν τη γεύση σας.

Μια συνταγή για το τέλειο κοκκινιστό μαζί με πένες!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share