Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!

Ένα τέλειο γλυκό!

30 Απριλίου 2019 12:08
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!

Το τέλειο καλοκαιρινό μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής! Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό!

Πλούσιο με αφράτη και δροσερή κρέμα και φράουλες για να απολαύσετε ένα υπέροχο ανάλαφρο γλύκισμα για όλες τις ώρες.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους (από εδώ) ένα γλύκισμα έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο.

Υλικά συνταγής

2 κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλιας
700 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 μπισκότα με γέμιση φράουλας ή βανίλιας
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

μπισκοτογλυκό

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τις κρέμες στιγμής βανίλιας με το γάλα και τη βανίλια.

Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί η σαντιγί στη κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα μπισκότα σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζετε σε μέτρια κομματάκια με τη βοήθεια ενός πλάστη. Βγάζετε από τη σακούλα τη μισή ποσότητα μπισκότων και τα κρατάτε σε μπολ στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε μέσα στη σακούλα με τα μισά μπισκότα. Ανακινείτε πάνω κάτω τη σακούλα ώστε να βουτυρωθεί και η σκόνη μπισκότων που δημιουργήθηκε με το θρυμμάτισμα. Ρίχνετε τα βουτυρωμένα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα πυρέξ 23 εκ. ταψί. Μη τα πιέσετε απλώς απλώστε τα στη βάση του ταψιού όπως είναι αφράτα.
Καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθος. Τις αφήνετε στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα με ένα μεγάλο κουτάλι το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Από πάνω απλώνετε τις φράουλες σε ενιαίο στρώμα. Καλύπτετε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας σαντιγί και τελειώνετε με στρώση από πάνω της υπόλοιπης σαντιγί που κρατήσατε στην άκρη.

Πασπαλίζεται με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα κρατήσατε και αυτά στην άκρη. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρετε.

Μπράουνις με νουτέλα και σταγόνες σοκολάτας!

Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share