Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπράουνις με νουτέλα και σταγόνες σοκολάτας!

Το πιο εύκολο γλυκό!

28 Απριλίου 2019 16:29
Μπράουνις με νουτέλα και σταγόνες σοκολάτας!

Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά. Η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με... κοτόπουλο!

Μια εύκολη συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, που σας περίσσεψε και να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη κοτομπουγάτσα η οποία σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 ή 11 φύλλα)
½ φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
2 φλ. τσαγιού (400 ml) γάλα
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο[*]
500 γρ. φέτα, σχετικά μαλακή, θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο, κομματισμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2-3 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα (για να μη κάνει γρομπαλάκια) για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη πίτα: Προθερμαίνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί 40×28 εκ. περίπου ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό.

Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο. Από πάνω αδειάζετε το μείγμα γέμισης και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και πάλι ένα ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε προς τα κάτω, στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τη πίτα για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share