Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Είναι πεντανόστιμη!

28 Απριλίου 2019 15:10
Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά. Η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με... κοτόπουλο!

Μια εύκολη συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, που σας περίσσεψε και να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη κοτομπουγάτσα η οποία σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 ή 11 φύλλα)
½ φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
2 φλ. τσαγιού (400 ml) γάλα
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο[*]
500 γρ. φέτα, σχετικά μαλακή, θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο, κομματισμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2-3 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Κοτομπουγάτσα

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα (για να μη κάνει γρομπαλάκια) για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη πίτα: Προθερμαίνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί 40×28 εκ. περίπου ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό.

Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο. Από πάνω αδειάζετε το μείγμα γέμισης και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και πάλι ένα ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε προς τα κάτω, στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τη πίτα για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Αυτές είναι οι πιο εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές που θα σε ξετρελάνουν και δεν θα καταλάβει καμία απολύτως διαφορά! Η πιο εύκολη συνταγή!

Υπάρχουν συνταγές για πατάτες φούρνου που ξεγελούν τον ουρανίσκο, κάνοντάς τις να φαίνονται σαν να έχουν κολυμπήσει μέσα στο καυτό λάδι, στο τηγάνι, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ελαφριές και υγιεινές.

Μιλάμε για πατάτες φούρνου που προσποιούνται τις τηγανιτές με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή τους.
Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

πατάτες φούρνου

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.

2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου).

3. Με ένα μεγάλο τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε γενναιόδωρα και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια ακόμα συνταγή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share