Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Είναι φανταστικές!

28 Απριλίου 2019 13:45
Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Αυτές είναι οι πιο εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές που θα σε ξετρελάνουν και δεν θα καταλάβει καμία απολύτως διαφορά! Η πιο εύκολη συνταγή!

Υπάρχουν συνταγές για πατάτες φούρνου που ξεγελούν τον ουρανίσκο, κάνοντάς τις να φαίνονται σαν να έχουν κολυμπήσει μέσα στο καυτό λάδι, στο τηγάνι, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ελαφριές και υγιεινές.

Μιλάμε για πατάτες φούρνου που προσποιούνται τις τηγανιτές με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή τους.
Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.

2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου).

3. Με ένα μεγάλο τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε γενναιόδωρα και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια ακόμα συνταγή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές.

Τέλεια στριφτή τυρόπιτα για το Πασχαλινό σας τραπέζι!

Τέλεια στριφτή τυρόπιτα για το Πασχαλινό σας τραπέζι! Το Athensmagazine.gr ψάχνει για εσάς τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας!

Υλικά:

900 γρ. ‏αλεύρι
400 ml ‏γάλα
2 ‏αυγά
1 ‏ασπράδι
6 κ.σ. ‏λάδι
6 κ.σ. ‏γιαούρτι
40 γρ. ‏φρέσκια μαγιά
1 φακελάκι ‏ξερή μαγιά
2 κ.γ. ‏αλάτι
100 γρ. ‏μαργαρίνη
400 γρ. ‏τυρί φέτα
1 ‏κρόκο και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνετε την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή.

Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας.

Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.

Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγετε το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.

Αλείφετε την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28 x 40 εκ περίπου.

Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.

Παίρνετε την λωρίδα και γυρίζετε την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά.

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες (Μη τραβάτε τη ζύμη σας για να μην σας ανοίξει)!

Ετοιμάζετε το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείτε την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.

Κόβετε της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.
Γύρω από αυτήν τοποθετείτε την υπόλοιπη ζύμη.

Αφήνετε την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share