Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

27 Απριλίου 2019 16:10
Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια!

Υπάρχουν πολλόι τρόποι να κάνετε τα σουτζουκάκια σας νηστίσιμα. Δείτε παρακάτω μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά συνταγής:

1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κυμινο οσο θελετε
1 κ.σ πελτε
λάδι
400γρ σογια κιμας
3 αυγά ή κορν φλαουερ για να δεσει η σογια

Ζεσταινουμε λιγο νερο και το ριχνουμε στην σογια για να το μαλακωσουμε λιγο.Το αφηνετε 20' και μετα το στιβετε καλα για να φυγουν τα υγρα.

Το βαζετε σε ενα λεκανακι και βαζετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,μαϊντανο,κυμινο, αυγα, αλατι, πιπερι, πελτε, λαδι ,τυρακια και οσο φρυγανια χρειαζετε.

Τα ζυμωνουμε καλα και τα πλαθουμε.

Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λιγο λαδι(νερο στο ταψι δεν θα προσθεσετε καθολου για να μην διαλυθουν τα σουτζουκακια).Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 3/4 περιπου.Τα συνοδευετε με πατατουλες τηγανιτες ή πιλαφι ή μακαρονακι κοφτο.

H νηστίσιμη πατσαβουριαστή πατατόπιτα που θα σας ξετρελάνει!

Δεν λείπουν οι πίτες από την Σαρακοστή.
Τι λες για μια πανεύκολη, πεντανόστιμη, νηστίσιμη, πατσαβουριαστή πατατόπιτα με φύλλα κρούστας;
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή...

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 πράσο (το λευκό μέρος)
2 κ.σ άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
12 φύλλα κρούστας
λευκό σουσάμι


Διάβασε πως γίνεται η νηστίσιμη πατσαβουριαστή πατατόπιτα
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτω νερό και φρέσκο ζωμό λαχανικών και βράζω τις πατάτες.
2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να καραμελώσουν. Τους προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τα αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω τα λαχανικά στην άκρη για μερικά λεπτά να κρυώσουν.
3. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις μεταφέρω σε ένα βαθύ μπολ και τους προσθέτω μία κούπα από το ζωμό τους.
4. Τις λιώνω με το πρες πουρέ και στη συνέχεια ρίχνω μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσα.
5. Προσθέτω άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Λαδώνω καλά τη βάση αλλά και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο και στρώνω το πρώτο φύλλο κρούστας το οποίο αλείφω με ελαιόλαδο.
7. Αλείφω με ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα 4 φύλλα τα οποία τοποθετώ πατσαβουριαστά στην φόρμα.
8. Στρώνω τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
9. Σκεπάζω τη γέμιση με τα υπόλοιπα πέντε φύλλα τα οποία επίσης τοποθετώ πατσαβουριαστά και ραντίζω με ελαιόλαδο, το κάθε ένα ξεχωριστά.
10. Τελειώνοντας ραντίζω την επιφάνεια της πίτας με έξτρα ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λευκό σουσάμι.
11. Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 περίπου λεπτά.
12. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την ξεφορμάρω και την αφήνω για μερικά λεπτά να κρυώσει πριν τη σερβίρω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share