Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μπάμιες με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας!

Είναι φανταστικό!

25 Απριλίου 2019 16:05
Μπάμιες με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας!

Ένα υπέροχο πιάτο με μπάμιες και γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Μια συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια για το καθημερινό και Κυριακάτικο πιάτο. Ιδανικό για όταν νηστεύετε μιας και πρόκειται για ένα νηστίσιμο φαγητό.

Υλικά συνταγής

1 κιλό γαρίδες (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σέλερι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι καγιέν
5-6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (προσθέστε το ζωμό σταδιακά όσο απαιτηθεί)
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το κοτσανάκι από τις μπάμιες, τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τις ραντίζετε με λίγο ξύδι. Τις αφήνετε για 150-20 λ στο σουρωτήρι και μετά τις ξεπλένετε να φύγει το ξύδι.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι καγιέν και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες, για 6-7 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σέλερι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο το πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λ περίπου.

Ρίχνετε όσο ζωμό λαχανικών απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε σταδιακά.

Μόλις πάρει βράση, μειώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε τις μπάμπιες για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 5 λ.

Τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε ανακινώντας κυκλικά τη κατσαρόλα και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.

Παράλληλα, δείτε και μία πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτες!

Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο φαγητό για την οικογένεια σας! Εάν έχετε φράουλες και θέλετε να φτιάξετε κάτι γλυκό, διαβάστε την πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
4-5 κρεμμύδια μέτρια
1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 χούφτα γαλέτα
μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξανθίνουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσαιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ψιλοκομμένο, αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και ρίχνουμε την γαλέτα.

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, μετά βάζουμε την σάλτσα,πατάτες, σάλτσα, και πάλι πατάτες.

Ανακατεύουμε λίγη ντομάτα με λάδι και μαιντανό ψιλοκομμένο και την χύνουμε στην επιφάνεια του μουσακά πασπαλίζοντας με γαλέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share