Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτες!

Τέλεια συνταγή!

25 Απριλίου 2019 13:36
Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτες!

Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο φαγητό για την οικογένεια σας! Εάν έχετε φράουλες και θέλετε να φτιάξετε κάτι γλυκό, διαβάστε την πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
4-5 κρεμμύδια μέτρια
1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 χούφτα γαλέτα
μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξανθίνουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσαιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ψιλοκομμένο, αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και ρίχνουμε την γαλέτα.

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, μετά βάζουμε την σάλτσα,πατάτες, σάλτσα, και πάλι πατάτες.

Ανακατεύουμε λίγη ντομάτα με λάδι και μαιντανό ψιλοκομμένο και την χύνουμε στην επιφάνεια του μουσακά πασπαλίζοντας με γαλέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

Εύκολα και αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες!

Ατομικά τσουρεκάκια, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με μαγιά και μπορείτε να τα πάρετε μαζί και στο γραφείο, για σνακ με τον καφέ. Η τέλεια συνταγή!

Υλικά

525γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
75γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμή ΓΙΩΤΗΣ
150γρ. βούτυρο λιωμένο
200ml γάλα
3 μεγάλα αβγά + 1 ακόμη για την επάλειψη
150γρ. σταφίδες

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τα μπαχαρικά και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.

Ανακατεύετε τα 200ml γάλα με το λιωμένο βούτυρο και τα 3 αβγά. Κάνετε μία λακούβα στο μίγμα με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα με το βούτυρο. Ζυμώνετε με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά, καλύπτετε το μπολ με πετσέτα και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 1 ώρα.

Στη συνέχεια ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε μία ακόμη φορά το ζύμωμα και το φούσκωμα.

Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε πλατύ φύλλο πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Απλώνετε πάνω τις σταφίδες, διπλώνετε σε ρολό και αρχίζετε να ζυμώνετε ελαφρά για να ενσωματωθούν οι σταφίδες στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μέρη και πλάθετε μπαλάκια.

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε μέσα τα μπαλάκια, με απόσταση 3εκ. μεταξύ τους. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείφετε τα τσουρεκάκια σας με αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Παράλληλα, δείτε και μία πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share