Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολα και αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες!

Η τέλεια συνταγή!

25 Απριλίου 2019 13:16
Εύκολα και αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες!

Ατομικά τσουρεκάκια, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με μαγιά και μπορείτε να τα πάρετε μαζί και στο γραφείο, για σνακ με τον καφέ. Η τέλεια συνταγή!

Υλικά

525γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
75γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμή ΓΙΩΤΗΣ
150γρ. βούτυρο λιωμένο
200ml γάλα
3 μεγάλα αβγά + 1 ακόμη για την επάλειψη
150γρ. σταφίδες

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τα μπαχαρικά και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.

Ανακατεύετε τα 200ml γάλα με το λιωμένο βούτυρο και τα 3 αβγά. Κάνετε μία λακούβα στο μίγμα με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα με το βούτυρο. Ζυμώνετε με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά, καλύπτετε το μπολ με πετσέτα και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 1 ώρα.

Στη συνέχεια ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε μία ακόμη φορά το ζύμωμα και το φούσκωμα.

Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε πλατύ φύλλο πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Απλώνετε πάνω τις σταφίδες, διπλώνετε σε ρολό και αρχίζετε να ζυμώνετε ελαφρά για να ενσωματωθούν οι σταφίδες στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μέρη και πλάθετε μπαλάκια.

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε μέσα τα μπαλάκια, με απόσταση 3εκ. μεταξύ τους. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείφετε τα τσουρεκάκια σας με αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Παράλληλα, δείτε και μία πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Πηγή: olivemagazine.gr

Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη!

Η αγαπημένη των παιδιών... κάθε ηλικίας με γεύση ακαταμάχητη όταν είναι σπιτική. Φτιάξτε υπέροχη μαρμελάδα με φράουλα που θα λατρέψετε. Η πιο γρήγορη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες)
730 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ περίπου.

Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.

Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει πάλι 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λ ακόμα μέσα στο σιρόπι.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.

Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη μαρμελάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο σας.

Για εσάς που νηστέυετε σας έχουμε υπέροχο νηστίσιμο σουφλέ!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share