Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη!

Είναι πεντανόστιμη!

24 Απριλίου 2019 14:13
Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη!

Η αγαπημένη των παιδιών... κάθε ηλικίας με γεύση ακαταμάχητη όταν είναι σπιτική. Φτιάξτε υπέροχη μαρμελάδα με φράουλα που θα λατρέψετε. Η πιο γρήγορη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες)
730 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ περίπου.

Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.

Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει πάλι 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λ ακόμα μέσα στο σιρόπι.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.

Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη μαρμελάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο σας.

Για εσάς που νηστέυετε σας έχουμε υπέροχο νηστίσιμο σουφλέ!

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο νηστίσιμο!

Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο, με ένα συστατικό έκπληξη. Το αβοκάντο.Στο κέικ η γεύση του αβοκάντο είναι εντελώς ανύπαρκτη.

Η υφή του όμως κάνει το κέικ ζουμερό και υπέροχο, χωρίς να είναι βαρύ και η χαρακτηριστική γεύση του αβοκάντο στο γλάσο δίνει μια υπέροχη απίστευση γεύση.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 της κούπας (4 κ.σ.) ελαιόλαδο
1/2 κούπα καλά πολτοποιημένο αβοκάντο, πολύ ώριμο και μαλακό (περίπου 1 μέτριο αβοκάντο)
2 κούπες νερό
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες ζάχαρη

Για το γλάσο:

180 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο, πολύ ώριμο και μαλακό (περίπου 1 μεγαλούτσικο)
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή 170 με αέρα και λαδώνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. [*] και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα στεγνά υλικά εκτός της ζάχαρης. Χρησιμοποιούμε σύρμα για να φύγουν οι σβόλοι. Αν το κακάο έχει πολλούς σβόλους κοσκινίζουμε πριν το προσθέσουμε.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ πολτοποιούμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τέλος τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να γίνει ομοιόμορφο μείγμα [θα είναι πολύ και νερουλό]. Ρίχνουμε τα στεγνά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 45-50 λ [*]. Δοκιμάζουμε με ξυλάκι για σουβλάκι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό ή με λίγα ελαφρώς υγρά ψίχουλα. Αφήνουμε για 5 λ, ξεφορμάρουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Για το γλάσο: Χτυπάμε το αβοκάντο σε μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ξαναχτυπάμε για λίγα λεπτά με το λεμόνι και μετά προσθέτουμε τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτό, λείο και κολλώδες μείγμα.

Η υφή του θα είναι σαν τζελ. Δοκιμάστε το και ελέγξτε ότι έχει λιώσει καλά η ζάχαρη. Το φυλάμε στο ψυγείο.

Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει τελείως, κόβουμε οριζόντια το πάνω-πάνω μέρος τους ώστε να τα ισιώσουμε από το φούσκωμα. Θα σταθεί έτσι καλύτερα το γλάσο. Γυρνάμε το ένα κέικ ανάποδα, το ακουμπάμε σε πιατέλα και το αλείφουμε με γλάσο.

Ακουμπάμε πάνω του το άλλο κέικ κανονικά και το αλείφουμε κι αυτό με το υπόλοιπο γλάσο.

Μετά τη πρώτη μέρα συνιστώ να το φυλάμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να φάμε ένα κομμάτι να το αφήνουμε λίγο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share