Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η πιο εύκολη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα!

Είναι φανταστική!

23 Απριλίου 2019 14:43
Η πιο εύκολη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα!

Το παραδοσιακό πιάτο μετά την Ανάσταση είναι ένα και εμείς έχουμε την κλασική συνταγή για μαγειρίτσα.

Είναι μια ανοιξιάτικη σούπα, το πρώτο πιάτο μετά το «Χριστός Ανέστη» και το... ορεκτικό των Χριστιανών στα εδέσματα του Πάσχα που θα ακολουθήσουν την Κυριακή της Ανάστασης.

Η μαγειρίτσα γεμίζει το τραπέζι σε κάθε ελληνικό σπίτι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το μυστικό της κρύβεται κατά κύριο λόγο στα φρέσκα και αγνά υλικά.

Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο: 2 αυγά

Το χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε τη συκωταριά, που έχουμε καθαρίσει καλά, σε αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10’ λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και καθαρίζουμε περιττά λίπη και σκληρά κομμάτια. Κόβουμε σε κομμάτια

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, ξερό κρεμμύδι, κρεμμυδάκια φρέσκα και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό ακόμη. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10’ λεπτά

Χοντροκόβουμε το πλυμένο μαρούλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζοντας και αφήνοντας να μαραθεί για μερικά λεπτά.

Αφού μαραθεί το μαρούλι, προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι.

Συμπληρώνουμε με 1/12 λίτρο ζεστό νερό (ή αν προτιμάτε ζωμό) αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει για μισή ώρα με 45’ λεπτά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το λεμόνι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά, σιγά και με σταθερή ροή ζωμό από το φαγητό, ανακατεύοντας διαρκώς να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα το γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε καλά.

Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

Παράλληλα, δείτε μία ακόμη πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα!

Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι και αμύγδαλα. Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Ένα υπέροχο, υγιεινό γλύκισμα, αγαπητό απ” όλους, για όλες τις εποχές.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

25 λουκούμια περγαμόντο μικρά
50 αμύγδαλα λευκά
Για το πασπάλισμα:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
ανθόνερο για το ράντισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C , λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το στρώνετε με λαδόκολλα.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ.

Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα με το ειδικό εργαλείο “γάντζος” (η ζυμώνετε με τα χέρια σας) μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Για τη συναρμολόγηση με τη γέμιση: Χωρίζετε τη ζύμη σε 25 κομμάτια. Απλώνετε σε στρογγυλό σχήμα κάθε κομμάτι ζύμης στη παλάμη σας.

Bάζετε στο κέντρο από 1 λουκούμι και 2 αμύγδαλα και κλείνετε καλά τη ζύμη, πιέζοντας τις άκρες της, δίνοντάς της ένα σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια στο ταψί και τα ψήνετε για 30-35 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη άχνη.

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για νηστίσιμη πατσαβουριαστή πατατόπιτα που θα σας ξετρελάνει!

Πηγή: thecookbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share