Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα!

Θα τα λατρέψεις!

23 Απριλίου 2019 13:58
Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα!

Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι και αμύγδαλα. Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Ένα υπέροχο, υγιεινό γλύκισμα, αγαπητό απ” όλους, για όλες τις εποχές.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

25 λουκούμια περγαμόντο μικρά
50 αμύγδαλα λευκά
Για το πασπάλισμα:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
ανθόνερο για το ράντισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C , λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το στρώνετε με λαδόκολλα.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ.

Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα με το ειδικό εργαλείο “γάντζος” (η ζυμώνετε με τα χέρια σας) μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Για τη συναρμολόγηση με τη γέμιση: Χωρίζετε τη ζύμη σε 25 κομμάτια. Απλώνετε σε στρογγυλό σχήμα κάθε κομμάτι ζύμης στη παλάμη σας.

Bάζετε στο κέντρο από 1 λουκούμι και 2 αμύγδαλα και κλείνετε καλά τη ζύμη, πιέζοντας τις άκρες της, δίνοντάς της ένα σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια στο ταψί και τα ψήνετε για 30-35 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη άχνη.

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για νηστίσιμη πατσαβουριαστή πατατόπιτα που θα σας ξετρελάνει!

Πηγή: thecookbook.gr

Αφράτα κουλουράκια πασχαλινά με μαστίχα! - Η τέλεια συνταγή!

Η μαστίχα θα δώσει μοναδικό άρωμα σε αυτά τα τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια, που ετοιμάζετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ! Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

500γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
3 αβγά
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
½ κουτ. γλυκού σόδα
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 καψουλάκι βανίλια
1½ κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.

Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα, δείτε μία ακόμη πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share