Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νηστίσιμες τηγανίτες για γευστικό πρωινό!

Δείτε την συνταγή...

21 Απριλίου 2019 18:03
Νηστίσιμες τηγανίτες για γευστικό πρωινό!

Με αυτές τις τηγανίτες θα συνεχίσετε την νηστεία και θα απολαύσετε ένα σούπερ πρωινό!

Υλικά

Αλέυρι 300 γρ τ

Νερό 270 ml χλιαρό

Κρεμμύδι ξερό

1 τεμ μεγάλο τριμμένο Άνηθο

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι γλυκού Αλάτι - πιπέρι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια του, αλάτι,πιπέρι και σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται (μην είναι πολύ αραιός). Ζ

εσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μας.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη η κάθε τηγανίτα την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστές και τις απολαμβάνουμε.

Συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά!

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία να επιχειρήσετε καινούριες συνταγές για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά. Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και τι πιο ιδανικό από τα αγαπημένα γλυκά που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές! Eπίσης άλλη μια συνταγή για την Μ. Βδομάδα!

Δεν ξέρω για εσάς, για εμένα πάντως τα αμυγδαλωτά ήταν must την περίοδο της νηστεία και μάλιστα τηΜεγάλη Εβδομάδα. Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!
ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι ναδιαλυθεί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!

Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα!

Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.


Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σκόνη κακάο
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα.
Προσθέτετε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share