Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φαγίτας με κοτόπουλο με φίλους στο σπίτι!

Δείτε τη συνταγή...

19 Απριλίου 2019 15:42
Φαγίτας με κοτόπουλο με φίλους στο σπίτι!

Αν το βράδυ έχεις κόσμο στο σπίτι και ακόμα βρίσκεσαι στο γραφείο....μην σε απασχολέι τι θα μαγειρέψεις.

Βαρέθηκες τα delivery οπότε μπορείς να φτιάξεις κάτι γρήγορο έυκολο και νόστιμο!

Φαγίτας με κοτόπουλο!

Υλικά:

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
½ κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
Χυμό από 1 λάιμ
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. κοτόπουλο Νιτσιάκος στήθος, κομμένο σε φιλετάκια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη ζουλιέν
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη ζουλιέν
1 αγγούρι, κομμένο ζουλιέν
1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
6 τορτίγιες από αλεύρι
200 γρ. sour cream
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ρίξτε σε ένα µεσαίο µπολ το ελαιόλαδο, το κύµινο, το χυµό του λάιµ, το σκόρδο και το κρεµµύδι πολτοποιηµένα και ανακατέψτε καλά µε ένα κουτάλι να ενωθούν πλήρως. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος σε µικρά φιλετάκια και βάλτε τα µέσα στο µπολ να µαριναριστούν για 1 ώρα.


Βγάλτε τα φιλετάκια από τη µαρινάδα και σουρώστε τα. Καρυκεύεστε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Πάρτε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξτε το µισό ελαιόλαδο και αφήστε σε δυνατή φωτιά µέχρι να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε τα φιλετάκια, γυρνώντας τα µε µια τσιµπίδα να πάρουν χρώµα και από τις δύο πλευρές για 10΄-12΄. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Παράλληλα, πάρτε ένα άλλο µικρό τηγάνι, ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλύνετε τις πιπεριές, το αγγούρι και την ντοµάτα και καθαρίστε τα. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε ζουλιέν τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κρεµµύδι σε µια επιφάνεια κοπής και σοτάρετέ τα για 2΄, µέχρι να µαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά. Κόψτε ζουλιέν και το αγγούρι και σε λεπτές φέτες την ντοµάτα.

Ζεστάνετε τις τορτίγιες και από τις δύο πλευρές µία µία σε µια γκριλιέρα σε χαµηλή φωτιά ή σε ένα πιάτο στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ. Γεµίστε τις πρώτα µε τα φιλετάκια κοτόπουλου και ύστερα προσθέστε, τις σοταρισµένες πιπεριές και το κρεµµύδι, την ντοµάτα και το αγγούρι και αλατοπιπερώστε. Βάλτε από πάνω λίγη sour cream και τυλίξτε τις τορτίγιες. Κόψτε τις τορτίγιες στη µέση, µεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε.

Από εκεί και πέρα feel free να προσθέσεις ό,τι άλλο θες όπως μανιτάρια, καλαμπόκι κ.α.

Εσένα σου αρέσει το φαλάφελ; Με αυτή την συνταγή θα το λατρέψεις!

Ό,τι πρέπει για νηστεία.... Και υγιεινό και εύκολο! Είσαι σίγουρο ότι μετά απο αυτή τη συνταγή θα το λατρέψεςι το φαλάφελ...

Το φαλάφελ μπορείς να το βάλεις στη σαλάτα ή να φτιάξεις ένα νοστιμότατο σάντουιτς!

Τα υλικά για την πιο εύκολη συνταγή για φαλάφελ
2 κιλά ρεβίθια κονσέρβας
1/4 κόκκινο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι τουρσί
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και αποστραγγίζουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το καγιέν και το σκόρδο.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Όταν χτυπάς το μείγμα, βεβαιώσου ότι δεν έχει μείνει κάποιο συστατικό στην άκρη του blender.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder. Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Τοποθετούμε το μείγμα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι πλάθουμε τα φαλάφελ στο σχήμα που επιθυμούμε. Αν θέλεις να τα φτιάξεις αργότερα, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
Για να μαγειρέψεις τα φαλάφελ, ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Η συνταγή για φαλάφελ μπορεί να απογειωθεί με τζατζίκι, χούμους και πίτες. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα φτιάξεις ξανά και ξανά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share