Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εσένα σου αρέσει το φαλάφελ; Με αυτή την συνταγή θα το λατρέψεις!

Δείτε την συνταγή

19 Απριλίου 2019 09:58
Εσένα σου αρέσει το φαλάφελ; Με αυτή την συνταγή θα το λατρέψεις!

Ό,τι πρέπει να νηστεία.... Και υγιεινό και εύκολο! Είσαι σίγουρο ότι μετά απο αυτή τη συνταγή θα το λατρέψεςι το φαλάφελ...

Το φαλάφελ μπορείς να το βάλεις στη σαλάτα ή να φτιάξεις ένα νοστιμότατο σάντουιτς!

Τα υλικά για την πιο εύκολη συνταγή για φαλάφελ
2 κιλά ρεβίθια κονσέρβας
1/4 κόκκινο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι τουρσί
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και αποστραγγίζουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το καγιέν και το σκόρδο.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Όταν χτυπάς το μείγμα, βεβαιώσου ότι δεν έχει μείνει κάποιο συστατικό στην άκρη του blender.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder. Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Τοποθετούμε το μείγμα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι πλάθουμε τα φαλάφελ στο σχήμα που επιθυμούμε. Αν θέλεις να τα φτιάξεις αργότερα, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
Για να μαγειρέψεις τα φαλάφελ, ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Η συνταγή για φαλάφελ μπορεί να απογειωθεί με τζατζίκι, χούμους και πίτες. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα φτιάξεις ξανά και ξανά.

Παστουρμαδόπιτα: Μια φανταστική συνταγή!

Παστουρμαδόπιτα… Μια φανταστική πίτα με καταγωγή από τη Πόλη, γνωστή και ως πίτα της Καισαρείας, που θα ξετρελάνει με την υπέροχη πικάντικη γεύση της ακόμα και όσους δεν τους αρέσει ιδιαίτερα ο παστουρμάς. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!

Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση
10 φέτες παστουρμά
230 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/4 ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
1 συσκευασία σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
ελαιόλαδο για άλειμμα
παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς στον αέρα και βάζετε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Λαδώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 25×25 εκ., προαιρετικά το στρώνετε και με χαρτί ψησίματος, και το αφήνετε στην άκρη.

Βγάζετε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από το παστουρμά, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια και τον βάζετε σε ένα μπολ. Τρίβετε το κασέρι και το προσθέτετε στο μπολ με το παστουρμά μαζί με το θυμάρι και λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Πλένετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις κόβετε οριζόντια στη μέση και τις στύβετε μέσα σε μπολ για να φύγουν οι ζωμοί τους και τα σποράκια τους. Αφήνετε το μπολ στην άκρη και σκουπίζετε (ταμπονάροντας με απορροφητικό χαρτί) τις ντομάτες να φύγουν τα πολλά υγρά τους,

Στη συνέχεια τις κόβετε σε μικρά κομματάκια τα οποία ρίχνετε στο μπολ με το παστουρμά. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας λίγο αλάτι μετά από δοκιμή.

Για το φύλλο: Στρώνετε στη βάση του ταψιού το 1 φύλλο σφολιάτας, από πάνω ρίχνετε το μείγμα παστουρμά και τον απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες της σφολιάτας για να κολλήσει από πάνω η 2η σφολιάτα.

Αλείφετε με το χτυπημένο αυγό το κενό στις άκρες της σφολιάτας, γύρω γύρω, και από πάνω καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. “Πατάτε” καλά τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν καλά οι άκρες των φύλλων μεταξύ τους και τις τυλίγετε προς τα μέσα. Φροντίζετε να “κολλήσουν” καλά τα φύλλα για να χυθεί η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αλείφετε από πάνω τη σφολιάτα με λίγο ελαιόλαδο και με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και τη τρυπάτε με ένα μαχαίρι, σε διάφορα σημεία, για να φεύγουν οι ατμοί και να μη φουσκώσει. Προαιρετικά πασπαλίζετε λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λ ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share