Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μους σοκολάτας με ελάχιστες θερμίδες!

Χωρίς τύψεις...

18 Απριλίου 2019 11:11
Μους σοκολάτας με ελάχιστες θερμίδες!

Αρωματική, απαλή κι αφράτη μους σοκολάτας! Είναι απίστευτο ότι είναι διαίτης κι έχει τόσο πλούσια γεύση. Χωρίς τύψεις και ενοχές γιατί ειναι διαίτης!

Υλικά για 4 μερίδες

6 κουταλιές της σούπας κακάο
6 κουταλιές της σούπας stevia
1 φλυτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
10 φύλλα ζελατίνης για ζαχαροπλαστική
2 βανίλιες
2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
Τριμμένη κουβερτούρα ή λίγη τρούφα για το πασπάλισμα προαιρετικά.


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη καλά σε μπωλ με λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς γρήγορα και το αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπωλ.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Περιμένουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να σφίξει.
Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε τη μους στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά δυνατά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Μοιράζουμε σε 4 μπωλάκια ή γυάλινα ποτήρια και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Μπορούμε να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά να πήξει λίγο ακόμη.

Τραγανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και 4 υλικά!

Πανεύκολο, τραγανό, γευστικότατο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σοκολάτα Mars και τραγανά δημητριακή ρυζιού, Rice Krispies χωρίς ψήσιμο, με 4 μόνο υλικά.

Μια συνταγή για ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής
5 σοκολάτες Mars (4+1 χωριστά)
3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού Rice Krispies (Kellogg’s)
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος που λιώνει (όπως Κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος ή άλλη που λιώνει εύκολα) κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις 4 σοκολάτες Mars σε μικρά κομματάκια και τις βάζετε σε μεγάλο, πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.

Αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 2-3 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού Rice Krispies και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 22×32 εκ. περίπου ή αντίστοιχο τετράγωνο, στρωμένο με λαδόκολλα και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω. [*]

Σε άλλο μπολ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος με 1 κ.γ. σπορέλαιο ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό.

Ψιλοκόβετε και τη 1 υπόλοιπη σοκολάτα Mars και σκορπίζετε τα κομματάκια πάνω από το στρώμα λιωμένης σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 16 κομμάτια και σερβίρετε

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share