Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γαρίδες με κινόα: Γευστικότατο

Πολύ απλή συνταγή..

17 Απριλίου 2019 13:44
Γαρίδες με κινόα: Γευστικότατο

Οι γαρίδες αποτελούν πάντα έναν γευστικό μεζέ! Μαζί όμως με τα κινόα,απογειώνονται! Θρεπτικό γεύμα,ιδιαίτερο υγιεινό και πολύ εύκολο στην παρασκευή.

Υλικά:
300 γρ. κινόα κόκκινη

Γαρίδες μεγάλες Νο.1

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

2 κουτ. σούπας φύλλα από διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας δυόσμο και βασιλικό.

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το κινόα πολύ καλά στο σουρωτήρι κάτω από άφθονο νερό. Μετά σε μια μέτρια κατσαρόλα αφότου βράσει το νερό το προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά μεχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει (όχι τελείως – πρέπει να κρατάει λίγο στο δόντι). Τραβάμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σε σουρωτήρι και την κρυώνουμε,

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Λαδώνουμε τις γαρίδες με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε να πάει το ντρέσινγκ παντού. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με τις ψητές γαρίδες.

Γαρίδες σαγανάκι που θα σας ξετρελάνουν!

Ποιος δεν λατρεύει τις γαρίδες σαγανάκι; Σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε με την οικογένεια σας και τους φίλους σας!

Υλικά:

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια

Να σας θυμίσουμε ακόμα: Σουβλάκια γαρίδας: Μια γκουρμέ πρόταση που θα εντυπωσιάσει!

1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος

1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο

600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)

αλάτι, πιπέρι

100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
    2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.
    3. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε το μείγμα να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Σερβίρετέ το αχνιστό με μεγάλα, φρυγανισμένα κομμάτια ψωμί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share