Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Μπορείς να πεις όχι σε αυτή τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι;

Δείτε τη συνταγή...

15 Απριλίου 2019 13:45
Μπορείς να πεις όχι σε αυτή τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι;

Όπως φαίνεται ο καιρός δεν θέλει να καταλάβαινει ότ έχουμε Άνοιξη! Λίγο πριν το Πάσχα και ο καιρός θυμίζει Φθινόπωρο! Λέτε ο καιρός να επηρεάστηκε από την πρεμιέρα του GoT

και όντως The winter is coming;

Όπως και έχει ο καιρός το τραβάει το ζεστό του ρόφημα και εμείς έχουμε να σου προτείνουμε μια τέλεια ζεστή σοκολάτα με τσίλι!

Πολύ εύκολη και γευστική!

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
500 γρ. γάλα
1 ξύλο κανέλα
1/2 πιπεριά chili

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κανέλα και το chili. Μόλις πάρει βράση, σουρώνουμε σε κανάτα που έχουμε ήδη βάλει ψιλοκομμένη την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά!

undefined

H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπριάμ στηn κατσαρόλα!

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, με όλα τα υπέροχα υλικά και γεύσεις της μεσογείου!

Να σας θυμίσουμε άλλη μια εύκολη συνταγή με Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα!

Υλικά συνταγής
8 μηρούς κοτόπουλου (μόνο τα ποδαράκια, όχι ολόκληρο το μπούτι)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
1 κόκκινη (ή κίτρινη) πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριους κύβους
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
1 σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
5 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε τα μπουτάκια από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και τα για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και η πιπεριά. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.
Ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για ½ λ να βγάλει τα αρώματά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό κότας ή λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, χαμηλώνετε σε χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Στα 30-35 λ βρασίματος προσθέτετε τις 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για να “σωθούν” τα υγρά και μείνει το φαγητό με λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μην ανακατεύετε, απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.


 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share