Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

Πεντανόστιμο!

15 Απριλίου 2019 12:48
H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπριάμ στηn κατσαρόλα!

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, με όλα τα υπέροχα υλικά και γεύσεις της μεσογείου!

Να σας θυμίσουμε άλλη μια εύκολη συνταγή με Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα!

Υλικά συνταγής
8 μηρούς κοτόπουλου (μόνο τα ποδαράκια, όχι ολόκληρο το μπούτι)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
1 κόκκινη (ή κίτρινη) πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριους κύβους
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
1 σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
5 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε τα μπουτάκια από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και τα για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και η πιπεριά. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.
Ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για ½ λ να βγάλει τα αρώματά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό κότας ή λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, χαμηλώνετε σε χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Στα 30-35 λ βρασίματος προσθέτετε τις 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για να “σωθούν” τα υγρά και μείνει το φαγητό με λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μην ανακατεύετε, απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και ντοματίνια!

Ένα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε στα γρήγορα μέσα σε 40 λεπτά το πολύ και θα χορτάσετε εύκολα 4-5 άτομα.

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
250γρ. μανιτάρια
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζετε και μετά κόβετε σε φετούλες τα μανιτάρια. Κόβετε και το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τα ντοματίνια, το εστραγκόν και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχετε βράσει ξεχωριστά μέσα σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε στη σάλτσα του κοτόπουλου το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί.

Στραγγίζετε τις ταλιατέλες (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασαν) τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα τη σάλτσα του κοτόπουλου. Προσθέτετε και λίγο από το νερό για να αραιώσει λίγο η σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με τριμμένο τυρί για να προσθέσει λίγο επιπλέον στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share