Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γαρίδες σαγανάκι που θα σας ξετρελάνουν!

Τέλειο!

12 Απριλίου 2019 12:19
Γαρίδες σαγανάκι που θα σας ξετρελάνουν!

Ποιος δεν λατρεύει τις γαρίδες σαγανάκι; Σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε με την οικογένεια σας και τους φίλους σας!

Υλικά:

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια

Γαρίδες σαγανάκι

Να σας θυμίσουμε ακόμα: Σουβλάκια γαρίδας: Μια γκουρμέ πρόταση που θα εντυπωσιάσει!

1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος

1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο

600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)

αλάτι, πιπέρι

100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
    2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.
    3. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε το μείγμα να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Σερβίρετέ το αχνιστό με μεγάλα, φρυγανισμένα κομμάτια ψωμί.

Να σας θυμίσουμε: Οι τέλειες γαρίδες με σπαγγέτι

Νηστίσιμη Συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες!

Γιουβέτσι με γαρίδες

Νηστεύεις εσύ ή η οικογένεια σου αλλά βαρέθηκες τα συνηθισμένα λαδερά και όσπρια;

Παρακάτω σου έχω μια νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή που όμως τρώγεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο στη Σαρακοστή.

Να σου θυμίσουμε και μια άλλη νηστίσιμη συνταγή:Γίγαντες φούρνου σε σάλτσα ντομάτας με μέλι και μυρωδικά: Νόστιμο και νηστίσιμο!

Με μελωμένο κριθαράκι μυρωδάτες γαρίδες μαγειρεμένες όπως πρέπει, θα εντυπώσιάσετε όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

1/2 κιλό γαρίδες
2 κούπες κριθαράκι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 κουταλιές σούπας ντομάτα (κονκασέ ή χυμό)
αλάτι, πιπέρι
λιγο μπούκοβο, λίγους κόκκους μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης
ψιλοκομμένο μαιδανό

Γιουβέτσι με γαρίδες
Ανάβεις το φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά να γυαλίζει.

Προσθέτεις το σκόρδο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπούκουβο και τους κόκκους από το μπαχάρι και τσιγαρίζεις λίγο ακόμη να βγάλουν τα αρώματά τους.

Στη συνέχεια βάζεις τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μαγειρεύεις για ένα λεπτό ακόμα. Τώρα ρίχνεις και το κριθαράκι (μανέστρα) στη κατσαρόλα να λαδωθούν καλά και να απορροφήσουν τα αρώματα.

Τέλος βάζεις τη ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύεις καλά. Μεταφέρεις το μίγμα σε ένα πυρέξ (γάστρα, ταψί ότι έχεις) και προσθέτεις 5 κούπες βραστό νερό και με ενα πιρούνι ¨σπας¨ το κριθαράκι και πασπάλίζεις με λίγο μαιδανό.

Βάζεις το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά.Εντωμεταξύ καθαρίζεις τις γαρίδες (και γάπαρη να χρησιμοποιήσεις πάλι νόστιμο θα είναι).

Αφήνεις το κεφάλι της γαρίδας και την ουρά σε μερικές για να στολίζεις το πιάτο.Μόλις περάσει το δεκάλεπτο βγάζεις το πυρέξ και αραδιάζεις τις γαρίδες. Ψήνεις για 10 λεπτά ακόμη να ρουφήξει τα υγρά του και γίνει το κριθαράκι και οι γαρίδες.

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκιες γαρίδες, γάμπαρη ή και κατεψυγμένες γαρίδες

Tip 2: Μπορεις να συνεχίζεις το μαγείρεμα στη κατσαρόλα αν δε θέλεις να το βάλεις στο φούρνο, απλά θέλει συχνό ανακάτεμα. Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share