Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Τραγανές τηγανητές μπανάνες! - Κόλαση!

Θα σας ξετρελάνει!

12 Απριλίου 2019 10:05
Τραγανές τηγανητές μπανάνες! - Κόλαση!

Έχετε μπανάνες στο σπίτι και θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό και εύκολο γλυκό; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για τραγανές τηγανητές μπανάνες που μπορείτε να τις κάνετε και γεμιστές αν θέλετε με σοκολάτα!

Οι τηγανητές μπανάνες φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμες.

ΥΛΙΚΑ:

400 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

5-6 μπανάνες, όχι πολύ ώριμες

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Τραγανές τηγανητές μπανάνες

Να σας θυμίσουμε: Διαχρονικά τρουφάκια! - Ποιος δεν τα λατρεύει!!!

Για το κουρκούτι

100 γρ. αλεύρι από ρύζι ή για όλες τις χρήσεις

100γρ. κορν φλάουερ

4 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ five spices (κινέζικο μπαχαρικό)

1 κ.γ αλάτι

2 κ.σ ζάχαρη

250 ml νερό

Σας προτείνουμε ακόμα: Σοκολατένια µους µπανάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα ξεκινάς με το κουρκούτι. Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, σε ένα μπολ.

Κάνοντας ένα κενό στη μέση ρίχνεις και το νερό και ανακατεύεις καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, χωρίς να έχει σβόλους.

Το βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα ξεφλουδίζεις τις μπανάνες και τις κόβεις σε ό,τι σχήμα θέλεις.

Ρίχνεις το λάδι στο τηγάνι. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο κουρκούτι στο λάδι.

Βάζεις τις μπανάνες μέσα στο κουρκούτι και τις καλύπτεις καλά. Με ένα πιρούνι τις μεταφέρουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις τοποθετείς σε χαρτί .

Σερβίρεις με το παγωτό βανίλια από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για κρέπες!

Παραδοσιακοί εργολάβοι! - Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!

Παραδοσιακοί εργολάβοι

Πεθυμήσατε ένα παραδοσιακό γλυκό που πραγματικά είναι πανεύκολο να το φτιάξεις; Οι σύχρονοι το φωνάζουν μακαρόν αλλά οι παλιοί "εργολάβο"! Διαβάστε την πολύ εύκολη συνταγή, συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε να τους φτιάχνετε! Να σας θυμίσουμε: Λαχταριστή σοκολατόπιτα με goji berries και άρωμα πορτοκαλιού!

Υλικά:

Για περίπου 35 εργολάβους αμύγδαλα ξεφλουδισμένα:

350 γρ. ζάχαρη: 250 γρ. αλάτι: λίγο εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλα ασπρισμένα: 25 αυγά: 2, τα ασπράδια

Παραδοσιακοί εργολάβοι

Εκτέλεση:

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.

Αλέθετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.

Αδειάζετε το μείγμα των αμυγδάλων σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βανίλια.

Κατόπιν προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας γρήγορα με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μάζα που στέκεται.

Βρέχετε λίγο τα χέρια σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα σαν καρύδι από το μείγμα και το πλάθετε στρογγυλό ή σαν μισοφέγγαρο.

Τοποθετείτε τους εργολάβους στο ταψί σε απόσταση 3-4 εκατοστών τον ένα από τον άλλο. Στο κέντρο κάθε εργολάβου βυθίζετε ένα αμύγδαλο.

Ψήνετε τους εργολάβους για 17′-20′ περίπου, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα: Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share