Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φαρφάλες με ανθότυρο και μανιτάρια!

Πεντανόστιμες!

11 Απριλίου 2019 16:30
Φαρφάλες με ανθότυρο και μανιτάρια!

Εσείς ακόμα να φτιάξετε φαρφάλες με ανθότυρο και μανιτάρια; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και πραγματικά θα τη λατρέψετε!

Υλικά

500 γραμμάρια φαρφάλες
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια ανθότυρο
5 λωρίδες μπέικον
100 γραμμάρια μανιτάρια
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τις φαρφάλες για 10 λεπτά περίπου. Τις στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλάνε.

Σ’ ένα τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, ρίχνετε το τριμμένο σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπέικον, τις φαρφάλες, το τριμμένο ανθότυρο, το αλατοπίπερο και μετά αφού ανακατέψετε, σερβίρετε αμέσως.

Spaghetti με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού!

Πρέπει να δοκιμάσετε τα Spaghetti με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού! Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
70 ml λευκό κρασί
150 γρ. γιαούρτι
αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

νά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share