Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λατρεύετε τα ταρτάκια; Η τέλεια συνταγή με κρέμα και φρούτα!

Δείτε εδώ!

11 Απριλίου 2019 14:02
Λατρεύετε τα ταρτάκια; Η τέλεια συνταγή με κρέμα και φρούτα!

Πεθυμήσατε μια γλυκιά συνταγή με ταρτάκια κρέμα και φρούτα; Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε την τέλεια συνταγή που σας προτείνουμε! Δείτε ακόμα: Διαχρονικά τρουφάκια! - Ποιος δεν τα λατρεύει!!!

Υλικά:

1 αυγό
100 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι

Δείτε ακόμα: Έτσι θα φτιάξεις τριαντάφυλλα από μήλο για να διακοσμήσεις τα ταρτάκια σου!

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Φρέσκα φρούτα εποχής για το στόλισμα

Εκτέλεση:

1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη, το αυγό και λίγο αλάτι.

2. Ανακατεύουμε πολύ καλά,μέχρι η ζύμη να πάρει μια απαλή υφή

3. Τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

4. Αν χρησιμοποιήσουμε ατομικά φαρμάκια για να κάνουμε μικρά ταρτάκια, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ζύμης και με ένα ποτήρι κόβουμε κομμάτια και τα απλώνουμε στα λαδωμένα φαρμάκια να κολλήσουν καλά και στα πλαϊνά. Αν χρησιμοποιήσουμε μια μεγάλη ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο και το πιέζουμε για να κολλήσει και στα τοιχώματα.

5. Με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλές φορές τη βάση από την τάρτα για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.

6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου αν είναι τα ατομικά , και για 30 λεπτά περίπου αν είναι η μεγάλη τάρτα

7. Όσο ψήνονται τα ταρτάκια, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να κρυώνει μέχρι να τα γαρνίρουμε

8. Μόλις ψηθούν οι τάρτες, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε

9. Τις γεμίζουμε με την κρέμα και απο πάνω βάζουμε φρέσκα φρούτα

Καλή σας επιτυχία!

Να σας θυμίσουμε: Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για κρέπες!

Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας!

Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

1 ½ κούπα γάλα

2 αυγά

3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).

Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.

Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.

Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι.

Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share