Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η τέλεια τάρτα παγωτό έτοιμη σε 10 λεπτά! - Το πιο εύκολο γλυκό!

Είναι πεντανόστιμη!

11 Απριλίου 2019 10:46
Η τέλεια τάρτα παγωτό έτοιμη σε 10 λεπτά! - Το πιο εύκολο γλυκό!

Αγαπάτε το παγωτό; Θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο γλυκό για τους απρόσμενους μικρούς ή μεγάλους επισκέπτες σας; Η τέλεια συνταγή!

Τότε σας δίνουμε μια εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους και πολλή γρήγορη συνταγή για τη τέλεια τάρτα παγωτό πολλαπλών επιλογών, με μπισκοτένια βάση με όρεο με πολλές επιλογές προτίμησής σας, τόσο στη γεύση του παγωτού όσο και στο συνοδευτικό γέμισης του παγωτού όπως σοκολάτα ή και μπισκότα επιλογής σας ή και σιρόπι επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
340 γρ. μπισκοτα όρεο θρυμμαστιμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας

Για τη γέμιση:

1900 γρ. έτοιμο παγωτό αρεσκείας σας (βανίλια, κρέμα, καϊμάκι ή και με γεύσεις, σοκολάτα, μπανάνα, κ.λ.π.)
τρούφα σοκολάτας, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή χοντρο-θρυμματισμένο όρεο, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα snickers ή bounty, ή αν προτιμήσετε παγωτό φράουλα μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα με φράουλα μαζί με σιρόπι φράουλας.
σαντιγί για γαρνίρισμα επιφάνειας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει αρκετά, τόσο όσο να μπορείτε να χειριστείτε εύκολα.

Για τη βάση: Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα στο multi, τα όρεο σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα “υγρό μείγμα”.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα, σε ύψος 3 εκ. περίπου, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας.

Αν το παγωτό σας δεν έχει ακόμα ξεπαγώσει, βάζετε τη βάση στη κατάψυξη να παγώνει.

Για τη γέμιση: Όταν ξεπαγώσει το παγωτό σας απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση 1 στρώση παγωτού 2,5 εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζετε με τρούφα, ή σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα γεύσης επιλογής σας ή σιρόπι σοκολάτας ή και ανάμικτα 2-3 διαφορετικά υλικά.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώσεις, παγωτού (2,5 εκ.) και στρώσεις τρούφας ή ότι προτιμάτε, μέχρι να τελειώσει το παγωτό.

Τελειώνετε με μπόλικη τρούφα ή ότι άλλο προτιμάτε και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Το σερβίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.

Το υγρό κέικ σοκολάτας που θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας!

Μια κλασική Γαλλική συνταγή για το υπέροχο “Moelleux au Chocolat Gateau“, ένα υπέροχο υγρό και πλούσιο σε γεύση σοκολάτας κέικ, πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το Moelleux au Chocolat Gateau είναι ένα διάσημο κέικ στη Γαλλία που λόγω της εξαιρετικής γεύσης του και της υγρής υφής του έγινε διάσημο σε όλο το κόσμο.

Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) με λίγα και απλά υλικά παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για το κέικ “λάβα” με μόνη διαφορά ότι ψήνετε για λίγο περισσότερο χρόνο και έτσι το εσωτερικό του δεν είναι τόσο υγρό ώστε να “τρέχει” αλλά είναι πολύ υγρό και αισθάνεστε την υγρή υφή του στο στόμα σας.

Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη δίνοντάς του ένα όμορφο σχήμα με το τρόπο που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ή με άλλο τρόπο και σχήμα επιλογής σας. Απολαύστε το!

Και για όσους νηστεύουν: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής
4 αυγά
200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε μικρά κομματάκια
150 γρ. (2/3 φλ.) βούτυρο ανάλατο, κρύο κομμένο σε κομμάτια (+ λίγο επιπλέον βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
135 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Η κορυφαία συνταγή για ελιόψωμο ολικής άλεσης!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματα, ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ., στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα βούτυρο σε κομμάτια και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλ. σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το μπολ και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τελείως τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να χλιαρίνει αρκετά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέτετε το σχεδόν κρύο πλέον μείγμα λιωμένης σοκολάτας και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να πήξει.

Το βγάζετε από το φούρνο, “περνάτε” ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στο κέικ και τα τοιχώματα του ταψιού , το αφήνετε πάνω σε σχάρα για 10 λ να κρυώσει.

Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνειά του ή να κόψετε λωρίδες χαρτιού όπως θα δείτε στο βίντεο ώστε να το διακοσμήσετε και να έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το σερβίρετε όπως είναι ή με σαντιγί, παγωτό ή φρούτα εποχής.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share