Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Spaghetti με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού!

Δοκιμάστε τα!

10 Απριλίου 2019 16:17
Spaghetti με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού!

Πρέπει να δοκιμάσετε τα Spaghetti με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού! Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
70 ml λευκό κρασί
150 γρ. γιαούρτι
αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Πέννες ολικής με πέστο και αβοκάντο! Η απόλυτη διατροφική και νηστίσιμη συνταγή!

Ούτε ο Μάρτιος λείπει από την Σαρακοστή, ούτε οι μακαρονάδες.
Η συγκεκριμένη, ετοιμάζεται σε λιγότερο από μισή ώρα, είναι νηστίσιμη – vegan, έχει υπέροχη κρεμώδη υφή, δίχως να χρησιμοποιηθεί κρέμα γάλακτος, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Τα μυστικά της επιτυχίας της; Δύο!
Τα γευστικά ζυμαρικά ολικής αλέσεως και το πέστο με αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο, superfood. Πολλά θρεπτικά συστατικά, πολλά οφέλη για τον οργανισμό και τώρα είναι στην εποχή του. Δύσκολο όμως να φαγωθεί με ευχαρίστηση από τις… μικρότερες ηλικίες.
Οι μακαρονάδες με πέστο είναι το δικό μου «κολπάκι» για να πείσω τα παιδιά μου σε τέτοιες «δύσκολες» περιπτώσεις. Σου θυμίζω την επιτυχία της μακαρονάδας με πέστο μπρόκολο

Υλικά

500 γρ πέννες ριγέ ολικής αλέσεως

για το πέστο
2 ώριμα αβοκάντο
2 κούπες φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
1/2 κούπα κουκουνάρι
1-2 κ σ χυμό λεμόνι
2 σκ σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ντοματίνια
αλάτι – πιπέρι

Διάβασε πως γίνονται τα οι πέννες ολικής αλέσεως με πέστο αβοκάντο
1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τις πέννες και τις βράζω για 10 περίπου λεπτά.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζω το πέστο.
Κόβω το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια στρίβω απαλά τα δύο μέρη σε αντίθετη κατεύθυνση.
3. Αφαιρώ το κουκούτσι και τη σάρκα του με ένα κουτάλι και τη ρίχνω στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά του πέστο. Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!
4. Αλέθω για ένα λεπτό περίπου. Αν χρειαστεί συμπληρώνω ελαιόλαδο.


5. Ετοιμάζω τα ντοματίνια, κόβοντας τα στη μέση και σοτάροντας τα για ένα λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος.
6. Προσθέτω τις πέννες κουταλιά κουταλιά στα ντοματίνια (μαζί με ότι πιάσει η κουτάλα από το νερό βρασμού τους), στη συνέχεια προσθέτω και το πέστο αβοκάντο κι ανακατεύω αρκετά καλά.

Σημειώσεις
1. Τα αβοκάντο θα πρέπει να είναι ώριμα για να κοπούν και να ανοίξουν εύκολα. Το ώριμο αβοκάντο είναι μαλακό όταν το πιέζεις.
2. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε αυτή τη συνταγή οποιαδήποτε ζυμαρικά επιθυμείς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλο!

Υπέροχη σαλάτα με χταπόδι!

Νηστίσιμη Συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

 

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share