Πεντανόστιμη συνταγή με κοτόπουλο,ρύζι κοκκινιστό και μυρωδικά στο φούρνο!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Κοτόπουλο με ρύζι και μυρωδικά σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Να σας θυμίσουμε άλλη μια συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο με ολόκληρες πατάτες!
Υλικά συνταγής
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
8 κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
2 φλ. τσαγιού μακρύκοκο ρύζι για πιλάφι
2 φλ. τσαγιού χυμός ντομάτας συμπηκνωμένος
4 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου, με τη πέτσα τους για 5-6 λ. Τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τα σοτάρετε για άλλα 3 λ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι το ψιλοκομμένο τηγάνι το κρεμμύδι και το θυμάρι και τα σοτάρετε για 3 λ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το ρύζι, το ντοματοχυμό και το ζωμό κότας. Μόλις κοχλάσει το αφαιρείτε από τη φωτιά και το ρίχνετε μέσα στο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτετε στο ταψί πάνω από τη σάλτσα και τα μπούτια κοτόπουλου και περιμετρικά του κοτόπουλου ρίχνετε το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 βαθμούς μέχρι να γίνει το ρύζι και ψηθεί καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ανακατεύετε ανά διαστήματα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστά με μια μεγάλη ντοματοσαλάτα, φέτα και ζεστό ψωμί.
Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και ντοματίνια!
Ένα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε στα γρήγορα μέσα σε 40 λεπτά το πολύ και θα χορτάσετε εύκολα 4-5 άτομα.
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
250γρ. μανιτάρια
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζετε και μετά κόβετε σε φετούλες τα μανιτάρια. Κόβετε και το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τα ντοματίνια, το εστραγκόν και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχετε βράσει ξεχωριστά μέσα σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε στη σάλτσα του κοτόπουλου το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί.
Στραγγίζετε τις ταλιατέλες (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασαν) τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα τη σάλτσα του κοτόπουλου. Προσθέτετε και λίγο από το νερό για να αραιώσει λίγο η σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με τριμμένο τυρί για να προσθέσει λίγο επιπλέον στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.