Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το αγγούρι της θάλασσας και γιατί κοστίζει 3000 ευρώ

Απίστευτο....

8 Απριλίου 2019 12:37
Το αγγούρι της θάλασσας και γιατί κοστίζει 3000 ευρώ

Οι θαλασσόλυκοι το ξέρουν ως ολοθούρι, ο περισσότερος κόσμος το λέει θαλάσσιο αγγούρι. Αποτελεί εξαιρετικό μεζέ, με την τιμή του να είναι εξωπραγματική. 3000 ευρώ το κιλό. Στη Κίνα επικρατεί υστερία με το συγκεκριμένο προιόν και τα εστιατόρια τρέχουν να καλύψουν τη ζήτηση.

Εκτός από την νοστιμιά του όμως έχει και εξαιρετικές ιδιότητες, αφού λειτουργεί σαν ήπιο παυσίπονο, και είναι ανακουφιστικό σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Ενδεικτικά της μανίας που επικρατεί, το 1990 μόλις 36 χώρες ψάρευαν το συγκεκριμένο είδος. Σήμερα οι χώρες που εξάγουν είναι 85. Μόνο φέτος η τιμή του αυξήθηκε κατά 17% και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση.

4+1 νηστίσιμες συνταγές για να έχεις πάντα κάτι νόστιμο να μαγειρέψεις!

Όταν έρχεται η περίοδος της νηστείας, όλοι μας θέλουμε να βρούμε νόστιμες και εύκολες συνταγέςγια να τις απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας μας. Θα σου δείξω πέντε τέλεια νηστίσιμα φαγητά που όλοι θα λατρέψουν και θα χαίρεσαι να φτιάχνεις. Άλλη μια νηστίσιμη συνταγή:Ταχινόπιτα: To απόλυτο γλυκό για τη νηστεία!

Απλές συνταγές που εναποθέτουν όλη τη νοστιμιά τους στα φρέσκα υλικά και τη μαμαδίστικη μαεστρία, και μπορείς να φτιάχνεις όποια ημέρα της εβδομάδας θέλεις.

1) Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Υλικά:

4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
500 γραμμ. ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
λίγο άνιθο
σάλτσα από 2 ντομάτες
150 ml ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για σερβίρισμα
Πως το κάνεις:

Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα καλαμάρια. Σοτάρεις με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις. Πεντανόστιμο και νηστίσιμο ρυζότο με λαχανικά!

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν

Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Μπορείς να δεις επίσης Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί!

2) Γιουβέτσι με σουπιές

Υλικά:

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες
2 ξερά κρεμμύδια
150 ml ελαιόλαδο
χυμός ντομάτας
300 γραμμ. κριθαράκι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνεις:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις σουπιές και το κρεμμύδι.

Έπειτα ρίχνω και τις σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια για να σοταριστούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. H πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μελιτζάνες κοκκινιστές σε κατσαρόλα!

Αφού δέσει το μείγμα, ρίχνω το κριθαράκι το μαϊντανό και νερό και μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για να μην κολλήσει το κριθαράκι μας, για 30-40 λεπτά.

3) Μπριάμ στο φούρνο

Υλικά:

4-5 ντομάτες
4 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
5 πιπεριές
Μαϊντανό
3 κρεμμύδια ξερά κόκκινα
3 πατάτες σε λεπτές στρόγγυλες φέτες
Φέτες λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Συνταγή από το Άγιο Όρος για Νηστίσιμο Εκμέκ

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής.
Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ. Επίσης δείτε το νηστίσιμο μπακλαβά με μέλι!

Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο… θελκτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
½ κιλό καταϊφι,
1 βιτάμ,
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια,
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο,το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου,φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε:
5 ποτήρια νερό,
5 ποτήρια ζάχαρη.
Πώς το φτιάχνουμε:
Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα
Το νηστίσιμο εκμέκ μας είναι έτοιμο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Γεύσης στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share