Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέννες ολικής με πέστο και αβοκάντο! Η απόλυτη διατροφική και νηστίσιμη συνταγή! (Video)

Παντανόστιμη και προπάντων υγιεινή!

7 Απριλίου 2019 13:41
Πέννες ολικής με πέστο και αβοκάντο! Η απόλυτη διατροφική και νηστίσιμη συνταγή! (Video)

Ούτε ο Μάρτιος λείπει από την Σαρακοστή, ούτε οι μακαρονάδες.
Η συγκεκριμένη, ετοιμάζεται σε λιγότερο από μισή ώρα, είναι νηστίσιμη – vegan, έχει υπέροχη κρεμώδη υφή, δίχως να χρησιμοποιηθεί κρέμα γάλακτος, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη! Επίσης μια νηστίσιμη συνταγή: Αγιορείτικα κολοκυθάκια με πατάτες φούρνου
Τα μυστικά της επιτυχίας της; Δύο!
Τα γευστικά ζυμαρικά ολικής αλέσεως και το πέστο με αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο, superfood. Πολλά θρεπτικά συστατικά, πολλά οφέλη για τον οργανισμό και τώρα είναι στην εποχή του.
Δύσκολο όμως να φαγωθεί με ευχαρίστηση από τις… μικρότερες ηλικίες.
Οι μακαρονάδες με πέστο είναι το δικό μου «κολπάκι» για να πείσω τα παιδιά μου σε τέτοιες «δύσκολες» περιπτώσεις. Σου θυμίζω την επιτυχία της μακαρονάδας με πέστο μπρόκολο
Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή.
Είμαι σίγουρη πως θα αρέσει και σε εσένα αλλά και στα παιδιά σου! Πανεύκολες τραγανές πατάτες φούρνου λεμονάτες!

Υλικά

500 γρ πέννες ριγέ ολικής αλέσεως

για το πέστο
2 ώριμα αβοκάντο
2 κούπες φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
1/2 κούπα κουκουνάρι
1-2 κ σ χυμό λεμόνι
2 σκ σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ντοματίνια
αλάτι – πιπέρι

Διάβασε πως γίνονται τα οι πέννες ολικής αλέσεως με πέστο αβοκάντο
1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τις πέννες και τις βράζω για 10 περίπου λεπτά.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζω το πέστο.
Κόβω το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια στρίβω απαλά τα δύο μέρη σε αντίθετη κατεύθυνση.
3. Αφαιρώ το κουκούτσι και τη σάρκα του με ένα κουτάλι και τη ρίχνω στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά του πέστο. Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!
4. Αλέθω για ένα λεπτό περίπου. Αν χρειαστεί συμπληρώνω ελαιόλαδο.


5. Ετοιμάζω τα ντοματίνια, κόβοντας τα στη μέση και σοτάροντας τα για ένα λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος.
6. Προσθέτω τις πέννες κουταλιά κουταλιά στα ντοματίνια (μαζί με ότι πιάσει η κουτάλα από το νερό βρασμού τους), στη συνέχεια προσθέτω και το πέστο αβοκάντο κι ανακατεύω αρκετά καλά.

Σημειώσεις
1. Τα αβοκάντο θα πρέπει να είναι ώριμα για να κοπούν και να ανοίξουν εύκολα. Το ώριμο αβοκάντο είναι μαλακό όταν το πιέζεις.
2. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε αυτή τη συνταγή οποιαδήποτε ζυμαρικά επιθυμείς.

Πηγή: mamatsita.com

Ταχινόπιτα: To απόλυτο γλυκό για τη νηστεία!

Το κέικ είναι από τα πιο συχνά γλυκά που κάνουμε σπίτι. Είναι εύκολο, γρήγορο και το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά και το σχολείο. Τι θα έλεγες όμως αν ξεφεύγαμε για λίγο από το κλασσικό κέικ κάνοντας μια ταχινόπιτα. Είναι και αυτή εύκολη, νόστιμη αλλά και παράλληλα είναι νηστίσιμη και ιδανική συνταγή και για τους χορτοφάγους.

AdvertisementΣου έχω σήμερα μια πραγματικά εύκολη συνταγή για νηστίσιμη ταχινόπιτα που θα σε ξετρελάνει. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το ταχίνι και για αυτό το προσθέτω όπου μπορώ στην μαγειρική μου. Θέλεις να απολαύσεις ένα θεϊκό νηστίσιμο γλυκό που όλοι θα σε ρωτάνε για τη συνταγή; Ε, έλα να φτιάξουμε ταχινόπιτα!

Δοκιμάστε το κέικ των μοναχών!

Συνταγή για ταχινόπιτα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

300γρ. ταχίνι
300γρ. ζάχαρη
350γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400γρ. αλεύρι φαρίνα
30γρ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
Συνταγή για νηστίσιμα τσουρέκια!

Ξεκίνα να χτυπάς το ταχίνι με τη ζάχαρη στο μίξερ. Πρέπει να αναμειχθούν καλά οπότε θα χρειαστείς ένα 10λεπτο για να χτυπηθούν καλά μαζί. Αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα, ρίξε τον χυμό από πορτοκάλι και ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα καλά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν, το γαρίφαλο,την κανέλα και το αλάτι. Ξεκίνα να προσθέτεις σιγά σιγά στο μείγμα σου σε χαμηλή ταχύτητα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνει σαν χυλός το μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακάτεψε. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 στις αντιστάσεις. Έπειτα, χαμήλωσε στους 160 και ψήσε για άλλη μισή ώρα. Έτοιμη η ταχινόπιτα!

Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα πορτοκάλι!

Bonus Tips:
Στην ταχινόπιτα σου μπορείς να προσθέσεις και καρύδια και σταφίδες μέσα στο μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση. Επίσης μπορείς αφού τη βγάλεις από το φούρνο να την πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη και να την σερβίρεις. Τέλος, αν δεν νηστεύεις συνόδευσε την ταχινόπιτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και θα έχεις τον υπέρτατο συνδυασμό!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share