Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Mία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά!

Υγιεινή και νόστιμη συνταγή!

4 Απριλίου 2019 13:25
Mία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά!

Κορίτσια, σας έχουμε την συνταγή της ημέρας και είναι πεντανόστιμη!

Πρόκειται για μπούτια κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο!
ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
800 γρ. γλυκοπατάτα (κομμένη σε κύβους)
250 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
250 γρ. μανιτάρια λευκά (κομμένα στα 4)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη στα 8)
40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. κρέμα βαλσάμικο
45 γρ. βούτυρο
1 μπρόκολο (κομμένο σε μικρές τούφες)

Πανεύκολες τραγανές πατάτες φούρνου λεμονάτες!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και περιχύνουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ κάλά, έτσι ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε διάσπαρτα στο ταψί και τα κομμάτια του βουτύρου.
Με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μαρινάρουμε το κάθε μπούτι κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 55 – 60 λεπτά**. Τέλεια πίτσα με ρόκα παρμεζάνα!


Μετά τα πρώτα 20** λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το μπρόκολο στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο (για άλλα 35 – 40 λεπτά), μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σουρώνουμε τα υγρά που έχει σε ένα μικρό κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Bράζουμε, έως ότου τα υγρά αρχίσουν να πήζουν και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Τέλεια συνταγή με χοιρινό λεμονάτο με πατάτες!

Μην αγωνιάτε τι θα μαγειρέψετε αύριο! Σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή με χοιρινό λεμονάτο με πατάτες! Διαβάστε τι χρειάζεται για αυτήν την συνταγή! Έχετε δοκιμάσει όμως και το χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια!

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 λεμόνια (χυμός)
1 κούπα λευκό κρασί
6-7 πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
Νερό χλιαρό
1 φύλλο δάφνης
1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, όταν κάψει ρίχνουμε το χοιρινό και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε πάνω σε μία πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ξαναρίχνουμε το κρέας μέσα και τα ανακατεύουμε ξύνοντας λίγο τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσει το κρεμμύδι που τσιγαρίστηκε. Το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί πάλι το κρέας και κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει μόνο με το λάδι του. Ρίχνουμε χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να σκεπάζει το κρέας και τις πατάτες). Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, τη δάφνη και το χυμό λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 45'-55' ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας. Θα πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.

Α σας ανοίξαμε την όρεξη και θέλετε κάτι γλυκό δείτε πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο. Στη χύτρα βράζει σε 20'-25'. Αν θέλουμε πιο δεμένη τη σάλτσα μας, όταν είναι έτοιμο το φαγητό διαλύουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 φλ.τσ. κρύο νερό και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη σάλτσα (όχι το κρέας και τις πατάτες), τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα μας. Κατόπιν σερβίρουμε το φαγητό και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δείτε ακόμα και μια συνταγή που σας προτείνουμε χοιρινό με σέλινο φρικασέ!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share