Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας!

Είναι τέλεια!

3 Απριλίου 2019 14:11
Πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας!

Μια υπέροχη τάρτα σοκολάτα με βάση από μπισκότα όρεο! Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για τους φίλους σας ή την οικογένεια σας! Σας προτείνουμε ακόμα: Αγιορείτικη συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες!

Υλικά:

Για τη βάση:

300 γρ. μπισκότα Oreo
110 γρ. (1/2 φλιτζάνι) βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση κρέμας σοκολάτας:

200 ml ( 4/5 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
55 γρ. (1/4 φλιτζάνι) βούτυρο κρύο κομμένο σε κομματάκια

Για τη διακόσμηση:

περίπου 4 – 5 τεμαχισμένα μπισκότα Oreo ή μικρά μπισκοτάκια όρεο
κομματάκια σοκολάτας

Αν έχετε όρεξη για κάτι αλμυρό δείτε: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά!

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Θρυμματίζουμε τα όρεο στο μούλτι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×30 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο), και πιέζετε ώστε να απλωθεί στο πάτο και στα πλάγια ομοιόμορφα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση σοκολάτας.

Για τη γέμιση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί καλά η σοκολάτα.

Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από τη κατάψυξη και χύνουμε μέσα τη γέμιση σοκολάτας.

Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο, τη διακοσμούμε με μπισκότα όρεο και σταγόνες σοκολάτας και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Για πιο ιδιαίτερες γεύσεις: Πανεύκολη τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και λάιμ

Πεντανόστιμη τάρτα νουτέλα με φράουλες!

Μια υπέροχη τάρτα Νουτέλα με φράουλες. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση για να το απολαύσετε ως πρωινό με το καφεδάκι σας και όχι μόνο …

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1/2 φλ. βούτυρο [110 γρ.] βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο

Για τη γέμιση:

2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 φλ. τσαγιού γάλα
3/4 φλ. τσαγιού Nutella
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε και το ξύδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.

Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 25 εκ. περίπου. Βάζετε τη ζύμη βάσης και την απλώνετε ισομερώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα 2 εκ. ύψος. Τρυπάτε τη ζύμη στη βάση αρκετές φορές με πηρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-23 λ μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολάκι το κορν φλάουερ σε 1/4 φλ. γάλα και το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1¾ φλιτζάνι γάλα, τη Nutella, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μερέντα.

Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε γρήγορα και και συνεχόμενα μέχρι να πήξει πλήρως για 2-3 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω στη κρύα πια βάση την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει και να “σφίξει”. Μετά τη βγάζετε από το ψυγείο, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

Επίσης, σου έχουμε μία ακόμη συνταγή για τάρτα με Νουτέλα με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο!

Για περισσότερες συνταγές του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share