Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη τάρτα νουτέλα με φράουλες!

Θα σας ξετρελάνει!

1 Απριλίου 2019 15:30
Πεντανόστιμη τάρτα νουτέλα με φράουλες!

Μια υπέροχη τάρτα Νουτέλα με φράουλες. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση για να το απολαύσετε ως πρωινό με το καφεδάκι σας και όχι μόνο …

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1/2 φλ. βούτυρο [110 γρ.] βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο

Για τη γέμιση:

2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 φλ. τσαγιού γάλα
3/4 φλ. τσαγιού Nutella
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε και το ξύδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.

Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 25 εκ. περίπου. Βάζετε τη ζύμη βάσης και την απλώνετε ισομερώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα 2 εκ. ύψος. Τρυπάτε τη ζύμη στη βάση αρκετές φορές με πηρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-23 λ μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολάκι το κορν φλάουερ σε 1/4 φλ. γάλα και το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1¾ φλιτζάνι γάλα, τη Nutella, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μερέντα.

Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε γρήγορα και και συνεχόμενα μέχρι να πήξει πλήρως για 2-3 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω στη κρύα πια βάση την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει και να “σφίξει”. Μετά τη βγάζετε από το ψυγείο, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

Επίσης, σου έχουμε μία ακόμη συνταγή για τάρτα με Νουτέλα με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο!

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα μαρμελάδα - φουντούκι!

Μια πολύ νόστιμη τάρτα με τριφτή βάση και καρδιά από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

Η φουντουκένια ψημένη κρέμα που καλύπτει τη μαρμελάδα κάνει τη γευστική διαφορά.

Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

Για τη ζύμη

125γρ. βούτυρο αγελάδος
60γρ. ζάχαρη άχνη
230γρ. αλεύρι μαλακό
1 αβγό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

250γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
125γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
125γρ. ζάχαρη
125γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. βούτυρο αγελάδος
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τη βάση της τάρτας ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στην συνέχεια ανοίγετε με τη βοήθεια του πλαστή τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών και ντύνεται με αυτό μια φόρμα για τάρτα, διαμέτρου 28εκ. Τρυπάτε την επιφάνεια της με ένα πιρούνι και την αφήνετε στην συντήρηση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση βάζετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι το μίγμα να μοιάζει με άμμο.

Απλώνετε τη μαρμελάδα στη βάση της τάρτας και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του φουντουκιού. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες!

Πηγή: olivemagazine.gr

Για περισσότερες συνταγές του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share