Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η τέλεια πίτσα με 4 τυριά!

Διάβασε την συνταγή εδώ!

31 Μαρτίου 2019 19:17
Αυτή είναι η τέλεια πίτσα με 4 τυριά!

Διάβασε την συνταγή για το πως μπορείς να φτιάξεις την τέλεια πίτσα με 4 τυριά!

Υλικά:

1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
1 φλιτζάνι έμενταλ (emental), τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (gorgonzola), τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ricotta), ελαφρά λιωμένο
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

Δείτε ακόμα μια συνταγή: Πίτσα με μανιτάρια και ζαμπόν!

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220oC. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη.

Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για 20 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την σάλτσα κατά την διάρκεια που ετοιμάζετε την ζύμη και να την έχετε έτοιμη όταν την χρειαστείτε.

Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε. Αραδιάζετε ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα τα τυριά.

Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε ζεστή.

Δείτε ακόμα και μια συνταγή που σας προτείνουμε χοιρινό με σέλινο φρικασέ!

Φτιάξτε τέλειες βάφλες μόνοι σας!

Έχετε όρεξη για γλυκό και θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας;! Διαβάστε την συνταγή για τέλειες βάφλες που μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας στο σπίτι!

Διαβάστε ακόμα: Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! - Μία φανταστική συνταγή!

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share