Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νηστίσιμο παστίτσιο: Το αγαπημένο φαγητό όλων που μπορούμε να τρώμε και στη νηστεία!

Θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας!

20 Μαρτίου 2019 14:40
Νηστίσιμο παστίτσιο: Το αγαπημένο φαγητό όλων που μπορούμε να τρώμε και στη νηστεία!

Σας εντόπισαμε μια συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο που πραγματικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Επίσης για γλυκό σας έχουμε την πιο νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή!

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα:
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα
2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3

Για την μπεσαμελ

1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι

Για την σάλτσα

1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ

Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Νηστίσιμη καρμπονάρα! Η συνταγή που θα σε κάνει να "κολλήσεις"

Συνταγή για την πιο τέλεια νηστίσιμη καρμπονάρα!

Ποιος είπε ότι επειδή νηστεύουμε δεν μπορούμε να απολαύσουμε εξίσου νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Πεθυμήσατε μια καρμπονάρα; Ναι ναι καλά διαβάσατε καρμπονάρα! Αυτή με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά! Μην στεναχωριέστε! Σας έχουμε τη νηστίσιμη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή της!

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
3 κούπες φυτική κρέμα
400 γρ μανιτάρια
4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιππέρι
λίγο φυτικό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.

Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Νηστίσιμη πατατόπιτα από τον Λάμπρο Βακιάρο!






Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

ΥΛΙΚΑ


1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (6 φύλλα)
8 – 10 μέτριες πατάτες
1 + 1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2 πράσα (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
20 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένα)
2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
Aλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (όχι να γίνουν υπερβολικά μαλακές). Αδειάζουμε το νερό, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Με ένα πιρούνι τις λιώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ποσότητα του ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε στις πατάτες τα λαχανικά από την κατσαρόλα, όλα τα μυρωδικά, τη μια κούπα ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι, αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε κανονικά το πρώτο φύλλο. Το λαδώνουμε και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Το τρίτο φύλλο το τοποθετούμε σταυρωτά και προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση. Τα δύο επόμενα φύλλα τα λαδώνουμε, τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Τελειώνουμε με το έκτο φύλλο, το οποίο και τοποθετούμε κανονικά, ανοιχτό.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει (μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε λίγο από το φύλλο που εξέχει).
Χαράζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 – 190 βαθμούς για περίπου 55 – 60 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share