Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμο και νηστίσιμο ρυζότο με λαχανικά!

Θα γίνει το αγαπημένο σας!

20 Μαρτίου 2019 10:19
Πεντανόστιμο και νηστίσιμο ρυζότο με λαχανικά!

Το νηστίσιμο ριζότο αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή κι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μπορείς να το απολαύσεις με διάφορους τρόπους. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή.

Το Πάσχα πλησιάζει σιγά-σιγά και οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την... τιμητική τους. Επίσης φτιάξτε τα πιο νόστιμα και νηστίσιμα χορτομπιφτέκια.
Καθώς διανύουμε περίοδο νηστείας, σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή για να φτιάξετε ριζότο λαχανικών. Η γεύση του καρότου είναι πιο έντονη γι΄αυτό και η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται από το πόσο πολύ σας αρέσει.

Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
3/12 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
1 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι

Δέσποινα Βανδή: Αυτή είναι η σπεσιαλιτέ της! Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!


Η Δέσποινα Βανδή μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι καταπληκτικά μαγείρισσα.

Της αρέσει να περιποιείται την οικογένεια της και να φτιάχνει νόστιμες συνταγές.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό InStyle και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ποιο είναι το πιάτο που ετοιμάζει όταν επιθυμεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της. «Αυτό που αποπειράθηκα να κάνω ήταν πολύ δύσκολο. Όμως, το έχω με τη μαγειρική, αν και με περιορίζουν λίγο στο δημιουργικό μου κομμάτι οι προτιμήσεις των παιδιών. Αν ήθελα να σε εντυπωσιάσω, θα σου μαγείρευα φαρφάλες με σολομό, ενώ φτιάχνω ένα πολύ ωραίο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια, τέλειο μουσακά και παστίτσιο».

Εμείς σας βρήκαμε την top συνταγή που φτιάχνει για φαρφάλες με σολομό!

Υλικά
100γρ. καπνιστό σολομό
200γρ. ζυμαρικά farfalle (φαρφάλες ή φιογκάκια)
100ml. κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα (γίνεται και με τσίπουρο)
2κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
1κ.σ. λάδι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβετε τον σολομό και τον ρίχνετε μέσα. Σοτάρετε ελαφριά.
3. Προσθέτετε τη βότκα και περιμένετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με άφθονο κόκκινο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share