Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Τα πιο τέλεια κεφτεδάκια! - Ποιο είναι το μυστικό;

Το βρήκαμε και σας το αποκαλύπτουμε!

17 Μαρτίου 2019 13:24
Τα πιο τέλεια κεφτεδάκια! - Ποιο είναι το μυστικό;

Όλοι λατρεύουμε να τρώμε κεφτεδάκια και ψάχνουμε οι γεύσεις να μας θυμίζουν αυτά που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας ή η μαμά! Μην ψάχνετε να βρείτε σε βιβλία το μυστικό! Σας βρήκαμε ποιο είναι το μυστικό της συνταγής για τέλεια κεφτεδάκια και σας το αποκαλύπτουμε !

Δώστε προσοχή τι πρέπει να κάνετε!

Για να είναι αφράτα, πρώτο και πολύ σημαντικό είναι το ότι ο κιμάς δεν πρέπει να είναι τελείως άπαχος. Ζητήστε, λοιπόν, από το κρεοπώλη σας να σας τον κόψει από κομμάτι κρέατος που να έχει και λίγο λίπος, ενώ προτιμήστε καλύτερα μοσχαρίσιο κρέας.

Πολύ σημαντικό είναι να του ζητήσετε να περάσει τον κιμά δυο φορές από την μηχανή ώστε να μην διαλυθούν αργότερα στο πλάσιμο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να γίνουν αφράτα είναι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί που θα έχετε ήδη μουλιάσει σε νερό, λίγο ξίδι από κρασί και ελαιόλαδο που θα τα προσθέσετε στον κιμά πριν αρχίσετε το ζύμωμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Κεφτεδάκια συνταγή

Μόλις πλάσετε το μείγμα, πρέπει να το σκεπάσετε με μεμβράνη κουζίνας και να το αφήσετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα.

Για να είναι μυρωδάτα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα για πλάσιμο ρίγανη, δυόσμο ή και βασιλικό.

Βέβαια, για πετυχημένα κεφτεδάκια, μέγαλο ρόλο παίζει και το τηγάνισμα, αλλά και το σκεύος, αφού χρειάζεται ένα μεγάλο τηγάνι. Προτιμήστε να τα αλευρώσετε και να τα βουτήξετε σε ζεστό ελαιόλαδο, που θα πρέπει ως προς την ποσότητα, να καλύπτει το μισό κεφτεδάκι.

Στο τηγάνι, πρέπει να τα βάζετε λίγα λίγα κι όχι όλα μαζί.

Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα, παρά περίπου 4-5 λεπτά η κάθε πλευρά.

Μην ξεχάσετε να τα στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλλουν τα περιττά λάδια.

Για όσους επιθυμούν γλυκάκι σας έχουμε μια τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόν!

Νηστίσιμη πατατόπιτα! - Θα ξετρελαθείτε!

Η νηστεία ήρθε και η κάθε νοικοκυρά αγωνιά κάθε μέρα τι θα μαγειρέψει στην οικογένεια της! Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμη πατατόπιτα! Αν δοκιμάσετε αυτή την συνταγή θα ξετρελαθείτε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά! Αξίζει να τη φτιάξετε και να τη φάτε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Υλικά:

Για τη ζύμη

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 περίπου κούπας χλιαρό νερό
3/4 φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το φύλλο
250 γρ. φυτική μαργαρίνη με ελαιόλαδο
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων ή νισεστέ (για πιο εύκολο άνοιγμα)
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και της επιφάνειας της πίτας
Υλικά γέμισης
1.8-2 κιλά πατάτες βραστές
1-1 1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης2 πορτοκαλί πιπεριές
1 ματσάκι άνηθο
2 κλαδάκια φρέκο δυόσμο
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
1 πρέζα ξερό δυόσμο
1 πρέζα ξερή ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Πατατόπιτα συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Εκτέλεση ζύμης:

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε 10-15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη (ούτε πολύ μαλακιά, ούτε πολύ σκληρή) και να μην κολλάει. Αν η ζύμη γίνει πολύ μαλακιά, τότε προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30-40 λεπτά.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα. Αλείφουμε το ένα φύλλο με τη μισή μαργαρίνη, το τυλίγουμε και κάνουμε 1 μπάλα. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο. Βάζουμε κάθε μπάλα ζύμης σ’ ένα μικρό πιάτο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη συντήρηση, μέχρι να παγώσει η φυτική μαργαρίνη.

Δεν αφήνουμε τη ζύμη στη συντήρηση πάνω από 24 ώρες, γιατί χαλάει. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να βάλουμε τις μπάλες της ζύμης στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει η μαργαρίνη.

Εκτέλεση γέμισης
Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο (πρες πουρέ), να γίνουν σαν πουρές. Κατόπιν καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε φετούλες, τα πράσα καθαρισμένα καιi ψιλοκομμένα, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια ή σε κύβους, και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κεμμυδάκια και τα πράσα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές τις σοτάρουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, τον ξερό δυόσμο, την ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση πίτας
Ρίχνουμε σε καθαρό τραπέζι αλεύρι ή νισεστέ, βάζουμε τη μία μπάλα της ζύμης, την πασπαλίζουμε με αλεύρι ή νισεστέ και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο στο μέγεθος , που θέλουμε. Το στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί του φούρνου και κατόπιν ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο πρώτο φύλλο και σκεπάζουμε την πατατόπιτα με το δεύτερο (φύλλο).

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, τη χαράσσουμε και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C στον αέρα για 50-60 περίπου λεπτά. Βγάζουμε την πατατόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει καλά, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share