Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γιατί ποτέ δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια!

Σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια αφού βράσουν;

13 Μαρτίου 2019 08:06
Γιατί ποτέ δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια!

Αν το κάνεις τότε διαπράττεις ένα μαγειρικό «έγκλημα»! Το νερό χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικός «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο!

Δείτε παρακάτω που μπορεί να σας χρησιμεύσει:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νερό για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά!

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια

Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό,τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share