Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολη τάρτα με όρεο και σοκολάτα!

Μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση!

21 Φεβρουαρίου 2019 14:17
Πανεύκολη τάρτα με όρεο και σοκολάτα!

Μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση, και αφράτη, υγρή και πεντανόστιμη γέμιση με θρυμματισμένα όρεο και σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Συνοδέψτε τη με σαντιγί ή παγωτό και μπισκότα όρεος, απολαύστε τη σχετικά ζεστή ή χλιαρή και απογειώστε τη γεύση σας. Μια εύκολη συνταγή για το τέλειο γλυκό.

Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

1 φύλλο ζύμης για τάρτα (Pillsbury ή άλλο επιλογής σας)
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο (165 γρ. περίπου), μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα όρεο
12 μπισκότα όρεο κομμένα στα 4
σαντιγί ή παγωτό και ψιλοκομμένα όρεο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 165 βαθμούς. Ξεπαγώστε τη βάση τάρτας και τη στρώνετε σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Καλύπτετε καλά τη βάση και τα τοιχώματά της σε ύψος 2½-3 εκ. περίπου, κόβετε με μαχαίρι τη περίσσια ζύμη και τη προψήνετε (αν απαιτείται) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Επαναφέρετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε το αλεύρι, τη καστανή και λευκή ζάχαρη, τα θρυμματισμένα όρεο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα όρεο τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη ζύμη τάρτας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνετε τα 12 μπισκότα όρεο κομμένα στα 4 και τα πιέζετε ελαφρώς με το χέρι σας να εισχωρήσουν κατά το ήμισυ μέσα στο μείγμα.
Ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο στους 165 βαθμούς φούρνο για 55-60 λ περίπου ή μέχρι να κάνει μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά της αλλά μέσα θα παραμείνει σχετικά ρευστή. Τη βγάζετε από το φούρνο και αφού χλιαρίνει ελαφρώς τη σερβίρετε με παγωτό ή με σαντιγί διακοσμημένη με ψιλοκομμένα μπισκότα όρεο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share