Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συνταγή για ποια τα νόστιμα λιγκουίνι που έχετε φάει!

Κόλαση!

18 Φεβρουαρίου 2019 18:31
Συνταγή για ποια τα νόστιμα λιγκουίνι που έχετε φάει!

Είμαστε μακαρονάδες και λατρεύουμε όποια συνταγή έχει ζυμαρικά ενώ διαρκώς ψάχνουμε για νέες συνταγές που θα ικανοποιήσουν την όρεξη μας. Κι έτσι βρήκαμε μια συνταγή για λιγκουίνι απευθείας απ’ την Ιταλία.

Η συνταγή για λιγκουίνι είναι πολύ απλή όπως και τα υλικά της. Μαζί με το κοτόπουλο και τα μυρωδικά έχεις την πιο γευστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις είτε το μεσημέρι, είτε το βράδυ!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για λιγκουίνι:
1 λεμόνι
1 κουταλιά μπαχαρικό Tuscan
560 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο με σκόρδο
14 γραμμάρια βασιλικό
3 ντομάτες
340 γραμμάρια λιγκουίνι
6 κουταλιές κρεμώδες τυρί
3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι λάδι
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια φυτικό λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Η συνταγή για λιγκουίνι

Πλένουμε όλα τα υλικά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε νερό κι αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
Παίρνουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ. Κρατάμε το υπόλοιπο λεμόνι. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.

Σε ένα ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω τις ντομάτες. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά από το Tuscan, Βάζουμε για λίγο στον φούρνο μέχρι να βγάλει το ζουμί της η ντομάτα, για περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα και βράζουμε. Αφαιρούμε μετά από περίπου 12 λεπτά και σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στο οποίο ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο Tuscan. Ρίχνουμε λίγο λάδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια με υψηλή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά και αφαιρούμε από το μάτι.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές από το βούτυρο στα μακαρόνια και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το κρεμώδες τυρί και λίγο νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, το κοτόπουλο, το βούτυρο με σκόρδο και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε λίγα φύλλα βασιλικού και τις ντομάτες. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share