Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Συνταγή για νόστιμα και σπιτικά egg rolls!

Μια διαφορετική πρόταση!

13 Φεβρουαρίου 2019 10:34
Συνταγή για νόστιμα και σπιτικά egg rolls!

Φτιάχνουμε νόστιμα και σπιτικά egg rolls, μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Η συνταγή για σπιτικά egg rolls είναι απλή και θρεπτική και χρειάζεται απλώς να προμηθευτείς τα σωστά υλικά. Είναι ένα πιάτο ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ένα πάρτι με φίλους!

Τι θα χρειαστείς για τα σπιτικά egg rolls
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 έως 12 φύλλα ζύμης για egg roll
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
8 λωρίδες μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
85 γραμμάρια τυρί cheddar
Λάδι για τηγάνισμα


Πώς φτιάχνουμε τα σπιτικά egg rolls;

Συνταγή
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν μαλακές. Σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε βούτυρο, κρέμα, σκόρδο και αλάτι στις πατάτες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.
Απλώνουμε το φύλλο πάνω σε μια καθαρή και στεγνή επιφάνεια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μείγμα με τις πατάτες στο κέντρο. Ρίχνουμε το τυρί και λίγο μπέικον.

Βουρτσίζουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και αναδιπλώνουμε σε ρολό.

Σφραγίζουμε καλά τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει και η γέμιση.
Θερμαίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι. Και τηγανίζουμε τα egg rolls για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Απολαμβάνουμε ζεστά!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share