Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Μια συνταγή για ένα κυρίως γεύμα, με κοτόπουλο με την μοναδική γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

6 Φεβρουαρίου 2019 10:36
Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 ζωμό κότας (προαιρετικά)
αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή 06/02: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα το έπαθλο! Ελλάδα ή Τουρκία;


Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε φέτες, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, προαιρετικά το ζωμό κότας, και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά.
Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε τη σάλτσα με λίγο ζεστό νερό. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Ανατροπή στον θάνατο της 5χρονης! Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων;

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share