Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπανακόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με γιαούρτι-light!

Πεντανόστιμη!

4 Φεβρουαρίου 2019 11:05
Σπανακόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με γιαούρτι-light!

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

άνηθος και μαϊντανός

λίγο αλάτι και πιπέρι

2-3 κουταλιές σούπας λάδι

250 γρ. φέτα

400 γρ. γιαούρτι

4 αβγά

250 γρ. νερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα Τουρκία: Απαράδεκτοι οι Έλληνες παίκτες! Μας ντροπιάζουν

2και 3/4 αλεύρι

Εκτέλεση

(15 λεπτά προετοιμασία και 1ωρα περίπου ψήσιμο)

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών! - Αγροτικό μπλόκο στην Ιόνια Οδό το απόγευμα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share