Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπέροχη κρεμ καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα!

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

29 Ιανουαρίου 2019 12:42
Υπέροχη κρεμ καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα!

Μια υπέροχη κρεμ καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα περιχυμένη με μπόλικη καραμέλα που θα λατρέψουν τα μικρά και … μεγάλα παιδιά.

Η κρέμ καραμελέ ένα από τα κλασικά ευρωπαϊκά γλυκίσματα, μάλιστα κατά τον 19º αιώνα, η κρέμα καραμελέ φιγουράριζε σχεδόν σε κάθε κατάλογο εστιατορίου στην Ευρώπη, παρ” όλο το όνομά του δεν φτιάχνετε μόνο στη Γαλλία αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε πολλές απ” αυτές μάλιστα με διαφορετική ονομασία.

Εδώ σας δίνουμε μια διαφορετική συνταγή για μια κρέμα καραμελέ (προσαρμοσμένο από εδώ), όχι με τη κλασική κρέμα αλλά με μια υπέροχη λεία, βελούδινη, αρωματική κρέμα βανίλιας με ζαχαρούχο γάλα που αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέος: Ο μαγευτικός τάφος του Θέμου Αναστασιάδη μπροστά στην θάλασσα!

Υλικά συνταγής

Για τη καραμέλα:

160 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
Για τη κρέμα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397ml)
790 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
3 αυγά
1 λοβό (φασόλι) βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη καραμέλα: Σε μια μικρή κατσαρόλα (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμη για να φανεί η αλλαγή του χρώματος κατά την καραμελοποίηση), ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύετε συχνά, μέχρι να έχετε μια οριακά παχύρευστη καραμέλα με ένα καστανό καραμελένιο χρώμα.

Για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη η καραμέλα σας ρίχνετε μια σταγόνα σε άσπρο πιατάκι και το γέρνετε. Αν αρχίσει να κυλά μεν, αλλά αργά τότε η καραμέλα σας είναι έτοιμη. Την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και την αδειάζετε αμέσως σε μια μεγάλη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. (όχι με αποσπώμενα τοιχώματα). Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσει η καραμέλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την έδωσαν στεγνά: Η δήλωση για την Αννίτα Πάνια και τα ναρκωτικά! Οργισμένη η παρουσιάστρια

Για τη κρέμα: Ρίχνετε το γάλα σε ένα κατσαρόλι. Κόβετε τη βανίλια κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, βγάζετε τους σπόρους και τους ρίχνετε μέσα στο γάλα.

Προσθέτετε και το άδειο “άδειο” φασόλι της βανίλιας και το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να βράσει. Μόλις αρχίσει να βγάζει μικρές φυσαλίδες στις άκρες, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το κλωναράκι και σκεπάζετε το κατσαρόλι για να διατηρηθεί ζεστό το γάλα μέχρι να φτιάξετε το μείγμα αυγών.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά τα χτυπάτε με τη ράβδο ή με σύρμα χειρός για ½ λ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη καραμέλα και τοποθετείτε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε ρίξει καυτό-βραστό νερό το οποίο να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 150 βαθμούς φούρνο για 50-55 λ περίπου.

Για να βεβαιωθείτε ότι η κρέμα είναι έτοιμη βυθίζετε ένα μαχαίρι κάθετα στο κέντρο της κρέμας. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό και αν η κρέμα σας “τρέμει” ελαφρά στο κούνημα τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζετε στο ψυγείο για 12-20 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί πολύ καλά.

Για να ξεφορμάρετε περνάτε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει η κρέμα πιο εύκολα. Εναλλακτικά βουτάτε για λίγο τη φόρμα σε λίγο βραστό νερό και την αναποδογυρίζετε με προσοχή σε μια πιατέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share