Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέικ δίχρωμο καλυμμένο με αφράτη σοκολατένια κρέμα

Αμαρτία!

24 Ιανουαρίου 2019 18:52
Κέικ δίχρωμο καλυμμένο με αφράτη σοκολατένια κρέμα

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και αφράτο Μάρμπλ (δίχρωμο) κέικ βανίλιας και σοκολάτας με “μαρμάρινη” εμφάνιση, καλυμμένο με αέρινη σοκολατένια κρέμα. Το τέλειο γλύκισμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη εμφάνισή του και τη τέλεια γεύση του εσάς και όσους το δοκιμάσουν. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πραγματικά ξεχωριστό κέικ που θα σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις όλες τις ώρες. Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θέλω να σηκωθώ να φύγω...": Αποκάλυψη βόμβα του Γιώργου Παπαδάκη για το μέλλον του στον ΑΝΤ1!

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
115 γρ. βούτυρο αλατισμένο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
150 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
240 ml (1 φλ. τσαγιού) γάλα
60 ml (1/4 φλ. τσαγιού) γιαούρτι πλήρες
1 κ.σ. σκόνη κακάο
1 κ.σ. γάλα
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
115 γρ. βούτυρο αλατισμένο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ημίγλυκη, κομμένη σε κομματάκια
500 γρ. (4 φλ.) ζάχαρη άχνη
60 ml (1/4 φλ. τσαγιού) γάλα
1 κ.σ. σκόνη κακάο


Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έχετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε τη βανίλια, χτυπάτε να ενσωματωθεί και προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, προσθέτετε το μισό από το μείγμα αλευριού-μπέικιν και το μισό γάλα και τα χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα αλευριού-μπέικιν και το υπόλοιπο μισό γάλα και συνεχίζετε στο χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το γιαούρτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και έχετε ένα λείο κρεμώδες μείγμα.
Παίρνετε 3/4 φλ. τσαγιού από το μείγμα και το μεταφέρετε σε άλλο ξεχωριστό μπολ. Προσθέτετε τη σκόνη κακάο πασπαλιστά και τη 1 επιπλέον κ.γ. γάλα και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε στο ταψάκι/φόρμα 2-3 κ.σ. από το άσπρο μείγμα βανίλιας και από πάνω 1-2 κ.σ. από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, τοποθετώντας στο ταψί εναλλάξ το μείγμα βανίλιας και το σοκολατένιο μείγμα, στροβιλίζοντας ανά διαστήματα τα 2 μείγματα με το κουτάλι.
Ισιώνετε την επιφάνεια του κέικ σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι όταν ένα καλαμάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθεί΄ και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός αποκαλύπτει: «Στον σύζυγο μου στέλνουν φωτογραφίες με τα επίμαχα σημεία»!

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Βάζετε το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός, στη μεσαία ταχύτητα, για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει και γίνει κρεμώδες. Εν τω μεταξύ λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί, ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντάς τα ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτετε τη μισή ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ. από το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο και το υπόλοιπο γάλα, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ για να μη πεταχτεί έξω η ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθεί αυξήστε πάλι τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ επιπλέον.

Τέλος, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, διασφαλίζοντας πρώτα ότι η σοκολάτα εξακολουθεί να είναι λεία και καλά λιωμένη αλλά και ότι δεν είναι ζεστή. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σοκολάτα και έχετε ένα αφράτο σοκολατένιο μείγμα. Τοποθετείτε το κρύο πλέον κέικ σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω με τη βοήθεια μια μικρής σπάτουλας το καλύπτετε ομοιόμορφα με τη σοκολατένια αφράτη κρέμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share