Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπουκίτσες με κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

Μια υγιεινή!

23 Ιανουαρίου 2019 11:16
Μπουκίτσες με κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

Αγαπάμε το ραβιόλι αλλά επειδή προσέχουμε και τη διατροφή μας, σήμερα φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

Μια εύκολη συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε χρόνο dt! Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο. Φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για την Σάσα Μπάστα, μια βδομάδα μετά την γέννηση του παιδιού της!

Τι θα χρειαστείς για τα κολοκυθάκια γεμιστά;
2 μεσαία κολοκυθάκια
Λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί ricotta
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, κομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι τυρί mozzarella
Πώς θα φτιάξεις τα κολοκυθάκια γεμιστά;

Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε το κολοκυθάκι χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή και το ξεφλουδίζουμε σε μεγάλες λωρίδες.
Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε μια επιφάνεια και τοποθετούμε δύο λωρίδες κάθετα και δύο οριζόντια από πάνω, σχηματίζοντας έναν σταυρό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες.
Ζεσταίνουμε ένα λάδι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε λάδι και σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό.
Προσθέτουμε σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από τη θερμότητα και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο, το τυρί, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για την Σίσσυ Χρηστίδου!

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στη μέση στα κολοκυθάκια.
Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια με προσοχή.
Σε ένα ταψί βάζουμε στη βάση την κόκκινη σάλτσα και από τοποθετούμε τα κολοκυθάκια. Από πάνω ρίχνουμε τυρί mozarella και στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share