Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ριγκατόνι με κιμά!

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο!

21 Ιανουαρίου 2019 18:14
Ριγκατόνι με κιμά!

Ζυμαρικό ριγκατόνι με πεντανόστιμη πλούσια σάλτσα με κιμά, πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι;

Μια συνταγή με απλά υλικά εύκολη στη παρασκευή της για να απολαύσετε ένα χορταστικό πιάτο με εξαιρετικά νόστιμη σάλτσα με τα αρώματα των μπαχαρικών, τη κρέμα γάλακτος που γλυκαίνει τη σάλτσα ντομάτας και τη γλυκιά γεύση του καρότου και του κρασιού.

Απλά δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύγκρουση βαν με νταλίκα στην Ιεράπετρα: Νεκρός ένας 52χρονος

5 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. κιμάς ανάμικτος (350 γρ. μοσχαρίσιος + 350 γρ. χοιρινός)
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
6 κόκκους μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1/4 κ.σ. γαρίφαλο σε σκόνη
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
100 γρ. πελτές ντομάτας
αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό ζυμαρικό ριγκατόνι
120 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λ ή μέχρι να αλλάψει χρώμα και μισοψηθεί.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το μπαχάρι, τη κανέλα, το γαρύφαλο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λ επιπλέον.

Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το πελτέ ντομάτας και 1½ φλ. τσαγιού ζεστό νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέρας με ρόδες: Θα πάθετε "εγκεφαλικό" μόλις δείτε το αυτοκίνητο του Νίκου Χατζηνικολάου!

Ανακατεύετε αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση και μετά σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε τη σάλτσα σας να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ βράζετε το ριγκατόνι σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε και τα διατηρείτε ζεστά.

Όταν θα είναι έτοιμη η σάλτσα κιμά, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε τα 3/4 της σάλτσα σας κιμά σε μπολ σερβιρίσματος και μέσα στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη σάλτσα ρίχνετε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν ελαφρώς με τη σάλτσα. Τα σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά πασπαλισμένα (προαιρετικά) με το τριμμένο τυρί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share