Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Κόλαση!

21 Ιανουαρίου 2019 11:55
Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά, είναι τα κατάλληλα συνοδευτικά για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για το πρωινό σου την επόμενη ημέρα!

Είναι η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσαμε να σου δείξουμε σήμερα, αφού θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά απ’ τον χρόνο σου. Σε συμβουλεύουμε να την φτιάξεις και να απολαύσεις αυτά τα ψωμάκια μόλις βγουν απ’ τον φούρνο, όσο θα είναι ακόμη ζεστά.

Εμείς προτείνουμε τη συνταγή μόνο με το τυρί, αλλά όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν και κάποια άλλα υλικά, όπως μπέικον, ζαμπόν ή και πιπεριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «Make a wish» έκανε μετεωρολόγο στον ΑΝΤ1 τον 12χρονο Δημητράκη με ειδικές ανάγκες!

Τι θα χρειαστείς για τα ψωμάκια με τυρί;
1 συσκευασία με κατεψυγμένη ζύμη
τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο σε οκτώ μικρά τετράγωνα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
Πώς θα φτιάξεις τα ψωμάκια με τυρί;
Συνταγή:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο σ’ ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε ένα κομμάτι τυριού στο κέντρο.
Τυλίγουμε τη ζύμη και κλείνουμε καλά το φύλλο. Τοποθετούμε την πλευρά που έχουμε κλείσει τη ζύμη προς τα κάτω στο ταψί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το τυρί και η ζύμη και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι τα ψωμάκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Άννα Βάλλη - Από την αγκαλιά του Σταθοκωστόπουλου στο Deal και τώρα στο Survivor 3!

Ενώ τα ψωμάκια ψήνονται, ετοιμάζουμε το μείγμα με το βούτυρο. Σ’ ένα μικρό μπολ για τον φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετούμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε για περίπου 30 με 60 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε στη συνέχεια, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Όταν τα ψωμάκια είναι έτοιμα και τα βγάλουμε απ΄τον φούρνο, τ’ αλείφουμε αμέσως με το βούτυρο και τα γαρνίρουμε με το φρέσκο μαϊντανό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share