Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα!

Μια πανεύκολη συνταγή!

20 Ιανουαρίου 2019 15:30
Χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Τρυφερές χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό χοιρινό (από ώμο) κομμένο σε κύβους-μπουκίτσες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
220 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα σε φέτες
1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Χατζηνικολάου: "Μιλάμε για πόλεμο,χωρίς έλεος..." - Τι συνέβη;

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ.

Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλλη Στάη: Η κρυφή σχέση της δημοσιογράφου που κανείς δε γνωρίζει!

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα μανιτάρια.

Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. (Αν θέλετε πιο “δεμένη” και πηχτή τη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό, το ρίχνετε στο φαγητό και το βράζετε 1 λ ακόμα). Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share