Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

Μια πενταντόστιμη συνταγή!

16 Ιανουαρίου 2019 11:19
Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

Πεντανόστιμο, μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικό αρεσκείας σας. Μια συνταγή για ένα πιάτο και το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κομμάτια 4 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
¾ φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ των 400 γρ. το ένα
2 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό βοδινού
2 κ.σ. τοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1-2 πρέζες κανέλλα, γαρύφαλο, πάπρικα
1/2 κιλό ζυμαρικό φετουτσίνι ή Mafaldine (Μαφαλντίνε / κυματιστό)
αλάτι πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα για πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον ελληνικό στρατό: Η πτώση από την κουκέτα στον ύπνο του έφερε το τέλος! Έτσι πέθανε ο 21χρονος στρατιώτης

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δύο δόσεις τα κομμάτια κρέατος, τα οποία έχετε στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε με τσιμπίδα (μη τα τρυπάτε με πιρούνι) σε μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι, το σέλερυ και το καρότο και τα σοτάρετε για 4 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. Ξαναβάζετε το κρέας, με τους ζωμούς του, στο μπολ, ανακατεύετε για 1 λ και μετά σβήνετε με το κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν με το κρασί μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3 για περίπου 3-4 λ.

Στη συνέχεια προσθέτετε το ζεστό ζωμό κρέατος στη κατσαρόλα και βράζετε το κρέας 5 λ περίπου. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά τα πολτοποιείτε στο μούλτι), το τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητροπολίτης Νικηφόρος: Ο κόσμος πεινάει και εκείνος κυκλοφορεί σεμνά και ταπεινά με λιμουζίνα αξίας 300.000 ευρώ!


Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει για 45 λ. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε, (προσθέτετε λίγο ζεστό νερό η ζωμό αν απαιτείται) και συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Εν τω μεταξύ βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. Σερβίρετε το ζυμαρικό σας μαζί με το κρέας και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share