Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνταγή για σάλτσα Bolognese με γαλοπούλα και λουκάνικο!

Μια πεντανόστιμη συνταγή!

7 Ιανουαρίου 2019 12:20
Συνταγή για σάλτσα Bolognese με γαλοπούλα και λουκάνικο!

Επιστρέφουμε στην αγαπημένη ιταλική κουζίνα για να φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για σάλτσα Bolognese με γαλοπούλα και λουκάνικο!
Όσοι αγαπούν τα ζυμαρικά, θα γνωρίζουν ότι η σάλτσα Bolognese είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερη μ’ αυτά. Είναι ιδανική όταν συνοδεύεται από τριμμένο τυρί ή και φέτα και είναι αυτή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Εμείς σου δείχνουμε τη δική μας εναλλακτική για τη σάλτσα Bolognese, αλλά εάν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη γεύση σ΄αυτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο κρεμμύδι, καρότα ή και σέλερι.

Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα Bolognese;
1 κιλό άπαχη γαλοπούλα
λουκάνικο κοτόπουλου σε κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες
6 φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα Bolognese;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αλήθεια για την εξαφάνιση-μυστήριο του Θέμου Αναστασιάδη: Η μάχη για την ζωή του και το σκάνδαλο!


Συνταγή:

Τοποθετούμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σε μεσαία με ψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το λουκάνικο κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαγειρευτεί η γαλοπούλα και το λουκάνικο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ενώ μαγειρεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Μειώνουμε τη θερμότητα και προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε τα υλικά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, περίπου για 1 λεπτό. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με τις θρυμματισμένες ντομάτες και το βασιλικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν τα υλικά. Αυξάνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
Μειώνουμε τη θερμότητα κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει λίγο ακόμα. Βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το λουκάνικο κοτόπουλου και το μαϊντανό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share